Geceleri çorapla uyumanın hiç bilinmeyen zararları nelerdir?

Pek çoğumuzun vazgeçemediği alışkanlıklar arasındaki yerini alan geceleri çorapla uyumanın insan vücudu için hiç bilinmeyen zararları ortaya çıktı. Kişiler tarafından masum bir alışkanlık gibi görünmekle birlikte aslında sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. İşte, ayağımızı sıcak tutmak için sıklıkla başvurduğumuz yöntem olan geceleri çorapla uyumanın zararları...

Geceleri çorapla uyumanın hiç bilinmeyen zararları nelerdir?
Geceleri çorapla uyumanın hiç bilinmeyen zararları nelerdir?
GİRİŞ 16.03.2018 16:30 GÜNCELLEME 16.03.2018 16:33

Geniş bir kesim tarafından mevsim farketmeksizin geceleri çorapla uyuma alışkanlığı söz konusu. Ancak sonuçları bilinmeyen veya pek fazla önemsenmeyen geceleri çorapla uyuma alışkanlığı uzun vadede insan sağlığı için pahalıya mal olabilir. Çünkü giyilen çorapların lastiklerinin geceleri uyuma esnasında uzun süre boyunca baskısı ve o bölgenin havasız kalması sonucunda vücuda olumsuz anlamda etki etmektedir. Bu nedenle konuyla okuyucularımızı bilgilendirerek bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak üzere geceleri çorapla uyumanın hiç bilinmeyen zararlarını haberimizde sizin için derledik.

çorap

Geceleri çorapla uyumanın zararlarını incelediğimizde öncelikli olarak, vücuttaki kan dolaşımının bozulmasına sebebiyet vermektedir. Deri ve ayak sağlığının bozulmasına yol açan geceleri çorapla uyumak; ayakta morarma, deride kuruma/kaşıntı ya da uzun vadede tırnakta şekil bozukluklarının oluşmasına zemin hazırlayabilmektedir.

çorap

Öte yandan çorapta kalan detarjan artıklarının vucüda uzun süre boyunca temas etmesi sonrasında irritan dermatitlerin veya alerjik dermatitlerin meydana gelmesi ve bununla bağlantılı olarak ayakta kızarma, kaşıntı yada kepeklenme vb. şikayetlere sebep olabilir. Aynı zamanda geceleri çorapla birlikte uyumak ayakların terlemesi ve havasız kalması durumunu ortaya çıkaracağından ayakta mantar enfeksiyonu oluşması gibi zararları bulunmaktadır.

çorap

Geceleri uyurken çorap giymenin bir diğer zararı ise ayakta egzama hastalığıyla karşılaşılmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle hem deri hem de ayak sağlığı açısından geceleri uyurken çorap kullanmamaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Ayakta tırnak batması, mantar ve nasır gibi sebeplerin de ortaya çıkması geceler uyurken çorap giymenin zararları arasındadır. 

çorağ

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı