Kız babası Obama'nın 'etek boyu' duası

ABD Başkanı Obama, dua gününde 12 yaşındaki kızı Maila için nasıl dua ettiğini esprili bir dille anlattı: "Allah’ım bu kız ilk kez danslı bir davete gidecek. Bana sabırlar ihsan et. Yol boyunca giydiği eteğinin boyu uzasın."

Kız babası Obama'nın 'etek boyu' duası
Kız babası Obama'nın 'etek boyu' duası
GİRİŞ 05.02.2011 08:26 GÜNCELLEME 05.02.2011 08:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Murat Birsel'in köşe yazısı

ABD Başkanı’nın “Dua Günü” münasebetiyle söyledikleri bizde genelde şöyle haber oldu:

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır’da şiddetin sona ermesi için dua ettiğini söyledi. Yıllık Ulusal Dua Kahvaltısı’nda konuşan Obama, Mısır’da son 48 saatte artan şiddet olaylarının ABD tarafından dikkatle takip edildiğini dile getirdi.

Mısır halkının isteklerinin gerçekleşmesini umduğunu söyleyen Obama, “Mısır halkı ve tüm dünyanın üzerine daha iyi bir günün doğması’ dileğinde bulundu.

Oysa daha neler dedi neler...

- 12 yaşındaki kızı Malia için ettiği duayı anlattı kahvaltıda: “Allah’ım bu kız ilk kez danslı bir davete gidecek. Ben kızımı ilk dansına doğru giderken gördüğümde bana sabırlar ihsan et yarabbi. O davette mutlaka erkek çocuklar da olacak. Bizim kız oraya varana dek yol boyunca giydiği eteğin de boyu da uzasın inşallah... (Salondakilerden kahkahalar yükseliyor).

- Dualarımda tekrarladığım üç ana tema var:

1. Mücadele edenler için dua ediyorum. Mücadelelerinde onlara daha çok yardım edebilmek yolunda Allah’ın bana kolaylıklar göstermesini niyaz ediyorum.

2. “Tevazu” diyorum, eksik olmasın... (Salondan kahkahalar ve yüksek alkış) Karım sağ olsun, Tanrı bu duamı kabul etmiş olsa gerek ki, etrafı toplamaya yardım etmeyecek olsam uyarıyor, Pazar günü üçüncü maçı seyretmeye kalkışacak olsam işin gücün yok mu senin diye çıkışıyor. Bu ortamda da kibir pek barınamıyor zaten.

3. Bu dua aslında bütün duaları toplayan bir ortam... Allah’ın yolunda giderken ona daha yakın gelebilmenin yolunu açmasına ve bunu hayattaki en önemli ve öncelikli ödevim kılmasına dua ediyorum. Yani mesela sabah uyandığımda yataktan kalkmadan önce bekliyor, Allah’a yöneliyor ve ülkem ve halkım için en doğrusunu yapmak adına bana güç vermesini diliyorum. Ve akşam yattığımda uyumadan önce bekliyor, Allah’a yöneliyor ve günahlarımı affetmesi, ailemi ve Amerikan halkını esirgemesi için dua ediyor ve beni iradesinin icrasına aracı etmesini diliyorum.

***

Hala ikna olmayan varsa, son noktayı Christian Science Monitor Gazetesi’nin ilgili haberinden verelim (3 Şubat 2011): Her beş Amerikalı’dan biri Başkan Obama’nın Müslüman olduğuna inanıyor. Bu konu açıldığında ve dininin ne olduğu hakkında sorular geldiğinde, Obama çifti, “Başkasının bizim hakkımızda ne dediği önemli değil, bizim Tanrı’nın huzurunda vicdani samimiyet ve doğrudan şaşmıyor olmamız önemli” diyor.

Daha ne desin...

Star

YORUMLAR 9
  • Fatihin Fedaisi Kara Murat 13 yıl önce Şikayet Et
    Etek Boyu. 12 yaşında bir velet danslı partiye gidiyor ve onlarda bizimki gibi ar namus kavramı nerdeyse hiç yok velev ki bekaret kavramı hiç yok. Ama bu demek değildir ki Obama bile olsa bir baba kızının çıplak gezmesine izin verecek. Ayrıca bazı yorumcular hemen laiklik türban vs kavramlarını katmış bu da ne kadar at gözlükşü olduklarını gösteriyor. Obama dememiş kız partiye gidene kadar eteği uzasın da kara çarşafa dönüşsün türban kafasında belirsin vs dememiş. insanların inancına 2 tarafın da saygısı yok yazık
    Cevapla
  • efekent009 13 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah.... ABD de İrtica hortlamış ! Haydi Cumhuriyet Mitingi yapalım :)
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    Ya fazlaca safız ya da değişime uğramışız farkında değiliz. Chp: Türk tipi komünist rejimin kurucusudur.Çünkü beynelminel komünizmde DİN kesinlikle yasaktır.Bizde ise:Uluslar arası komünist rejimlerde ki gibi dini kesinlikle yasaklamanın halk üzerinde büyük tepki oluşturacağı dır.Bunu bildikleri için dini yasaklama yerine yavaş ve sessizce laiklik adı altında dini değişikliğe uğratıp yok etmek.Öyle de yaptılar işte bazılarımızın yaptığı gibi kendi yaptığı nesnelere tapar hale getirildiler.En güzel örnek muhafazakarlık edebiyatı yapan Mhp seçmeni
    Cevapla
  • ismail büyükyıldız 13 yıl önce Şikayet Et
    Chp uyuma..... Vah vah vah..Amerikaya şeriat gelmiş haberimiz yok !!! Baksanıza abd başkanı dua etmiş..Chp liler duydumu acaba..Yok duymamışlardır,şayet duysalardı başkan Obamayı anayasa mahkemesine şikayet ederlerdi..
    Cevapla
  • güllü aslan 13 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik elden gitti, nerde CHP. adam dinle duayla yatıp kalkıyor,koca kıtayi duaya davet ediyor, gitti laiklik, hemde irticacı, hemde ayaş berdüş değil, ulusalcılık, çağdacılık vb ayaklar altında. chp nerde, yargıtay savcısı, danıştaykiler vs ne güne duruyorlar. haydi huuuuucuuuuuum, huuuraaaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!