Hasan Kara: Kilis'te iş alanları oluşturacağız

AK Parti eski milletvekili ve Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara, Suriye'deki olaylardan kaçarak Kilis'e gelen sığınmacılara yeni iş alanları oluşturarak hayatin içine dahil edeceklerini söyledi.

Hasan Kara: Kilis'te iş alanları oluşturacağız
Hasan Kara: Kilis'te iş alanları oluşturacağız
GİRİŞ 04.03.2014 09:31 GÜNCELLEME 06.03.2014 15:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ökkeş Koska'nın haberi

Suriye'deki iç savaştan kaçarak sınır kenti Kilis'teki konteynır kentlere yerleşen Suriyeli vatandaşların sayısı Kilis nüfusunu geride bıraktı. Akraba yanında kalan ve kendi imkanları ile şehir merkezine yerleşen Suriyeli sığınmacılar göz önünde bulundurulursa bu sayı yerli nüfusun iki katından fazla oldu. AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara krizi fırsata çevireceklerini söyleyerek, Süriyeli sığınmacıların hayatın içine dahil edeceklerini ifade etti.

Kilis'te Suriyeli sığınmacılar oy kullanmasa da yerel seçim öncesi seçim bürolarında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Kentte halkın tercihi belli olmakla birlikte 30 Mart sabahı heyecanla bekleniyor.

17 Aralık operasyonu kentte komplo olarak değerlendirildiği halkın bunu sorgulamadığını ifade eden Kilis'te ziyaret ettiğimiz AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara, yerel seçim çalışmalarını, projlerini haber7.com'a anlattı. İşte o açıklamalar;

KİLİS'TE ODUNLUKLAR DAHİL YATACAK YER KALMADI

Suriyede olan gelişmelerle Kilisin önemi ortaya çıktı. Bugün Kilisimizde 120, 130 bin civarında Suriyeli kardeşimizi misafir etmekteyiz. Konteynır kentler altyapı ve üst yapı bakımından dünyada eşi benzeri olmayan yapıdadır. AFAD'a ilgili bakanımız Sayın Beşir Atalay'a sivil toplum kuruluşlarına ve valiliğimize teşekkür ediyorum. En önemlisi de Kilisimize gösrediği eşi benzeri olmayan misafirperverlikten dolayı Haber7.com aracılığı ile teşekkür ediyorum . Bugün biz evimizi, ekmeğimizi, battaniyemizi Suriyelilerle paylaştık. Yani tüm AB ülkelerinin kabul edeceği 18 bin mülteci sayısına karşılık, Kilis 130 bin Suriyeli misafire ev sahipliği ediyor. Kilis'te şu anda hiç yatacak yerimiz kalmadı odunluklar da dahil olmak üzere.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Seçimlerden sonra yapacağımız en öncelikli çalışma asfaltlama olacaktır. Başbakanımızın talimatı ile Kilis'in asfalt problemini bitireceğiz. İkincisi çok sayıda Suriyeli vatandaşı gelmesi ve alt yapı çalışmalrı nedeniyle şu anda Kilis'te temizlik sorunu yaşanmakta bu konuda da hemen çalışmalara başlayacağız. Kilisimizin asıl ihtiyaçlarından biri de yeşil alan biz 50 dönümlük alanı yeşillendirme çalışmalarına başlıyoruz. Askeri tabur bölgesel parka dönüşerek oyun, piknik ve spor alanı olacak.

PARİS'TEN MİMAR MÜHENDİSLER KİLİS İÇİN GELDİ

Yaklaşık bir ay önce Paris'e gittim ve ordaki mimar mühendislerin müşavirlik firması ile anlaştım. Bir grup mimar mühendis Kilis'e geldi ve çalışmalara başladık.

KİLİS BUTİK ŞEHİR OLACAK

Kilisin tarihini, mimarisini koruyarak halkın ifadesi ile havuşlu evler dediğimiz geleneksel evleri birer butik otel ve butik lokanta haline getireceğiz. Tarihi doku gün yüzüne çıkartılmış olacak. Kilis neden bir Mardin, Urfa, Antep olmasın. Çok da kolay bir şekilde Kilisi butik bir şehir haline getireceğiz. Turizm şirketleri ile anlaşacağız 3 şehir gezdireceklerine 4 şehri gezdirecekler. Turistler gelip bu nostaljik havuşlu evlerde kalıp sabah açık havada kahvaltı yapacaklar , ardından tarihi yerleri gezip alış verişten sonra şehirden ayrılacaklar.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE 50-60 BİN LİRALIK EVLER 200-250 BİN OLACAK

Kentsel dönüşüme çok ciddi bir şekilde ihtiyaç var. Kentsel dönüşüm dediğim zaman evlerin yıkılması akla gelmesin. Halkımız istediği takdirte kentsel dönüşüm olacak ayrıca halkımızı 50, 60 bin liralık evini alıp size 200- 250 liralık ev vermeyi vadediyorum.

KİLİS SANAYİ KENTİ VE KAVŞAK NOKTASI OLACAK

Suriyelilerin Kilise yerleşmesi son yıllarda arsa ve ev fiyatları çok fazla arttırdı bu kalıcı olur mu sorusuna Hasan Kara, "Bu elbette Suriyeli vatandaşların gelişine bağlı ancak bu kalıcı olacak hatta fiyatlar daha da artacak size şöyle anlatayım. Antepte biriken sermaye yapılan duble yollar Kilis'e kaydı. Yine Polateli ilçemizde yeni kurulacak olan Türkiye'nin en büyük Tekstil OSB'si Kilis'te arsa ve arazi fiyatlarını müthiş arttırdı. Kilis tünel ve transit yollarla direk İskenderun limanına bağlanacak. 2.5 saatlik yol 1- 1.5 saate inecek. Kilis sanayi kenti ve kavşak noktası olacak." şeklinde yanıt verdi.

BELEDİYECİLİĞİ BAŞBAKANIMIZDAN ÖĞRENDİK

Hiç kimse belediyeciliği bilmezken biz İstanbul'da Başbakanımızın yol göstericiliğinde belediyeciliğin zirvesini yaptık. Günümüzde AK Parti ile belediyecilik çok basitleşti AK Parti'nin başarıli belediyelerine bakılarak çok önemli işlere imza atmak mümkün. Ben Ankara Büyükşehit Belediye Başkanımız Melih Beyle görüştüğümde 'Hasancığım işiniz çok basit' ded. 'Alın bizim faaliyet raporunu oradan bünyenize uydurun istediğinizi yapın' dedi. Artık AK Parti belediyeciği çok rahat çok güzel genç bir ekip kurduk, mimarlardan, mühendislerden, avukatlardan oluşan. Bizim meclisimizin yaş ortalaması 35'in altında böyle genç bir ekiple Kilis'te tarih yazacağız. 

MARKA ŞEHRİMİZİN MARKA ÜRÜNÜ HAZIR

Kilis'i marka şehir haline getiriyoruz. bunun için marka bir ürüne ihtiyaç var. Bizim meşhur çekirdekli siyah üzümümüz var. Kan yapıcı kemik geliştirici bir üzüm. Son yıllarda yarış atları için tonlarca talep var. Kendi işim 20 - 30 yıllık kronik kansızlık problemini siyah çekirdikli üzümle çözdü. Kansızlığa tek çözüm çekirdekli siyah üzüm. Beyaz şekere son kara üzüme devam. Gelişme yaşındaki olanların özellikle bu üzümü tüketmesini istiyoruz. Başkan olursam belediyede çayın yanında çekirdekli siyah üzümü ikram edeceğiz. tüm Türkiye ve hemşihlerinden bunu uygulamalarını rica ediyorum. Kara üzüm Kilis'in markası olacak; nasıl Malatya'nın kayısısı, Osmaniyeni'n yerfıstığı, Antep'in fıstığı varsa bizim de kara üzümümüz var.

SURİYELİLER İLE İNCE TAŞ İŞÇİLİĞİ ATÖLYELERİ KURACAĞIZ

Kilis nüfusundan daha çok olan Suriyeli kardeşlerimize yeni iş alanları açmayı hedeflediklerini belirten Kara, Krizi fırsata çevireceğiz. Taş işçiliği konusunda çok önemli projelerimiz var, bu ürünleri tüm Türkiye ve dünyaya sunmayı hedefliyorum. Açılacak küçük atölyelerle özellikle kadın Suriyeliler iş alanı bulacak.

Hedeflediği Kilis'i "Tarihi dokusu korunmuş, kentsel dönüşümü yapılmış, yeni imar alanların yeşile boğulduğu nezih bir Kilis." cümlesiyle haber7.com'a anlatan AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara, anketlerde yüzde 15-20 puan önde göründüklerini ve hedeflerinin de Kilis'te yüzde 65'le kazanmak olduğunu söyledi.

okkes.koska@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • eda nalan 10 yıl önce Şikayet Et
    ey allahım büyüksün. sayın başkana soran yokmu kilisi daha önce hangi parti kazandıydı ve yönetiyordu daha önce beyefendi nere milletvekili idi
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    antep fistigi. multeciler fistik tarlasinda ucuzdan calissinlar belki fistik ondan dolayi daha da ucuza satilir.
    Cevapla
  • Mehmet Şeker 10 yıl önce Şikayet Et
    Hamaset kolay. 18 yaşını bitirmiş işsiz vatandaşlardan gelir beyanı istenip SSK tarafından borçlandırılıp sağlık hizmeti verilmezken Suriyeliler her türlü sağlık hizmetinden yararlanmakta üstelik ceplerine devlet yardımı konmaktadır. Butün bunların karşılığı benzin, elektrik, doğalgaz zammı ve tüm diğer vergilerin artışı olarak vatandaşa geri dönüyor. Hele bir de işçi emeklisi ise. Ben çocuğumu sağlık ocağında muayene ettiremedim.
    Cevapla
  • mirages 10 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde işsizlik yok.... Arkadaşlar, üretim ve ticaretle uğraşan bir kardeşiniz olarak şunu söyleyeyim; Ülkemizde işsizlik yok. İş beğenmemezlik var. Adam vasıfsız, gençliğini kahvede geçirmiş, bir meslek öğrenmemiş, bu adam tabî ki iş bulamaz. Sanayide deli gibi kaynakçı sıvacı tesisatçı kalıpçı montajcı elektrikçi demirci ihtiyacı var. Asgari ücretin 2-3 katı maaş vermeye razılar ama eleman bulamıyorlar. Niye? Milletin çoğu rahat ve masa başı (ne demekse artık) iş bulma derdinde. Meslek öğrenme derdinde değil. Mesleği olmayan adamı işveren ne yapsın, nerde hangi işte istihdam etsin. İş-Kur, meslek eğitim kurslarına katılan kursiyerlere üste bir de para veriyor, gene rağbet yok.
    Cevapla
  • şükran güler 10 yıl önce Şikayet Et
    necdet bey.... türkiyedeki kendi vatandaşımız çoğu işe mırın kırın ederken suriyeliler az paraya sabahtan akşama kadar çalışıyorlar iş sahipleri o beğenmediğimiz suriyelilerden çok güzel para kazanıyorlar ee tabi türk birini alırsan işe asgari ücret yok sigorta bir kişi yerine bikaç suriyeli ohhhh yada harabe evleri suriyeli insanlara kat be kat fazla kiraya verilirken kimse ses çıkarmıyor ama insanlar çalışkan yeterki çalışmak olsun bir bazı halkımız gibi değil.... ve çalışmamak istemeyenlere de gün doğdu iş yok aksine türkiye de iş çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!