CHP'li belediye 180 ağacı katletti

Gezi Parkı eylemleri sırasında sokağa dökülen CHP bu kez ağaçları katleden belediyesine sessiz kaldı. Sadece Melda onur olaya tepkili...

CHP'li belediye 180 ağacı katletti
CHP'li belediye 180 ağacı katletti
GİRİŞ 27.11.2014 13:12 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:17
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Yalova'nın Tonami Meydanı'nda yapılacak olan köprülü üst kavşak nedeniyle bölgede bulunan 180 ağaç çevrecilerin tüm tepkilerine rağmen sabah erken saatlerinde Yalova Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü Yalova'nın Bursa-Kocaeli yönü geçişlerinin sağlandığı Tonami Meydanı'nda bir üst geçit yapma kararı aldı. Ancak ihaleye çıkılması ve çalışmaların başlatılması için bölgede bulunan 180 adet çeşitli cinsteki ağacın kaldırılması gerekiyordu. Bu nedenle Yalova Belediyesi'nin bu ağaçları kesme kararı aldı. Yalova'daki çevreciler ise bir süredir bu ağaçların kesilmesine karşı çıkarak yapılanın bir doğa katliamı olacağını savunuyorlardı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder ise buradaki ağaçların kesilmesinin kamu menfaatlerinin üzerinde olmadığını vurgulamışlardı. Yalova Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün talebini sabah erken saatlerde yerine getirdi. Bölgeye ellerinde elektrik testerelerle gelen onlarca belediye çalışanı bölgede bulunan çeşitli cins ve yaştaki 180 adet ağacı dakikalar içerisinde keserek devirdi. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bölgede her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Kocaeli'den Bursa yönüne gidişler trafiğe kapatılırken Bursa-Kocaeli istikametinde ise geçişler kontrollü şekilde gerçekleştirildi.

"MECBUR KESECEĞİZ"

Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak için ağaçların kesilecek olmasına tepki gösterilmesi ile ilgili olarak, "Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek” demişti.

CHP'Lİ MELDA ONUR'UN TEPKİSİ

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, twitter hesabından, partisinin Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Belediye Başkanı Vefa Salman’a tepki göstererek, “Biz Gezi'yi, Validebağ'ı, arkadaşlarımız Yırca'nın zeytinlerini korumaya çalışırkan, bu kıyımı nasıl savunacağız. İktidara şahin kendimize kuzgun olacaklardan olmadık, olmayız. Yanlışımız olursa kamuoyu önünde özür dilemek de şerefimiz olur...” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 83
  • Geziciler nerede? 9 yıl önce Şikayet Et
    Gezi Parkı galeyancıları nerede? Cami yaptırmazükçüler nerede? Nerede ağaç sevdalıları? Buraya kadarmış doğa sevginiz! Tek bir ağaç için yapılanlar 180 ağaç için yapılmaz he? Artık bundan böyle hiç bir yerde boy gösteremeyeceksiniz. Çünkü Yalovayı unutmayacağız!
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeleri de gençleştirmeyelim. ağaçlar kesiliyor
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendine gelsin ve kimse kimseye çevrecilik oynamasın. kimin bir ağacı var herkes kendine sorsun.
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    geziciler neredesiniz.
    Cevapla
  • Nezir Bakırcı 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ağaç kutsal değil gerekli görüldüğünde yetkili karar alır ve kestirir o yetkili bir yerde ak partilidir başka yerde chp lidir başka yerde başkasıdır vatandaş olarak bizde bazen haksız uygulama diye düşündüğümüzde tepki gösterecez.. fakat tepkimizde kaba kuvvet olmamalı. kaba kuvet oldumu amaç ve yönlendirenin başkası olduğu anlaşılır, işte o zamanda devreye güvenlik güçleri girmeli. fakat güvenlik güçleri gezi ve kobani olaylarında olduğu gibi pasif değil aktif olmalıdır.orda yüzünü gizleyeni molotof hatta taş bile atanı(sanki taş öldürmez) derhal mümkünse bel altından değilse neresine gelirse polis veya asker hiç acımadan vurmalı ve hiçbir soruşturmaya tabi tutulmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı