Para ve altın dolu çantadan dram çıktı

Trabzon'da sokakta unutulan ve içinde yüklü miktarda para, altın ve çek bulunan çantayı eniştesi ile çaldığı iddiasıyla gözaltına alınıp savcılıkça serbest bırakılan zihinsel engelli gencin ailesinin adeta dram yaşadığı ortaya çıktı.

Para ve altın dolu çantadan dram çıktı
Para ve altın dolu çantadan dram çıktı
GİRİŞ 07.09.2010 17:45 GÜNCELLEME 07.09.2010 17:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çarşı Mahallesi Semerciler Caddesi Tarakçılar Sokak'ta iş yeri olan İbrahim Canoğlu'nun yaklaşık 2 hafta önce iftar vakti yaklaştığında evine gitmek üzere babası Yusuf Canoğlu'na verdiği, içi para, altın ve çek dolu çantanın, zihinsel engelli Fatih Bekar (22) ile ablası Zeynep Yurdakul'un eşi İsmail Yurdakul tarafından bırakıldığı çöplük alandan alınmasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Olaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsmail Yurdakul, olay günü Bekar ile geçimlerini sağlamak için kağıt topladıklarını belirterek, çantayı Tarakçılar Sokak'taki karton kutuların yanından aldıklarını söyledi.

Çantayı kolileri kağıt topladıkları arabaya boşaltırken fark ettiklerini anlatan Yurdakul, ''Kağıt toplarken bulduğumuz çantayı sabah saatlerinde belediyeye teslim edecektik. Eve geldikten sonra Fatih Bekar ile Atapark'a gittik. Biraz sonra polisler Fatih Bekar'ın evine gelmiş ve kardeşi Ethem Bekar ile Atapark'a gelip bizi çantayı çaldığımız iddiasıyla gözaltına aldılar'' diye konuştu.

Yurdakul, çantayı kesinlikle çalmadıklarını ve iade etmeyi düşündüklerini anlatarak, ''Parayı gece kağıt toplarken bulduk. Sabah belediyeye teslim edecektik. Parayı yeme niyetimiz olsaydı Trabzon'da durmazdım'' dedi.

Zihinsel engelli olan Fatih Bekar da çantayı çalmadıklarını, kağıt toplarken bulduklarını söyledi.

Bekar'ın amcası Ahmet Bekar da beynindeki büyüme yüzünden zihinsel engelli olan ağabeyi Hamdi Bekar'ın büyük oğlu Fatih Bekar ile enişteleri olan İsmail Yurdakul'un kağıt toplayarak geçimlerini sağladıklarını ve herhangi bir sabıkalarının bulunmadığını kaydederek, hırsızlık yaptıklarına inanmadıklarını söyledi.

Yengesi Türkan Bekar ile evli olan ağabeyi Hamdi Bekar ve ailesinin yıllardır ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Ahmet Bekar, çiftin Zeynep, Elif, Kader, Fatih, Ethem ve Muhammet isimli 6 çocuğu olduğunu, çocuklardan zihinsel sorunları olan Fatih ve Ethem'in de aralarında bulunduğu çoğunun yetiştirme yurdunda büyüdüğünü ifade etti.

''KADER''İN KADERİ DE AĞABEYİ GİBİ

Amca Bekar, İsmail Yurdakul ile evli olan Zeynep'in küçük kız kardeşlerinden Elif'in de evli olduğunu, en küçük kız kardeş olan Kader'in (15) ise yine ekonomik nedenlerden dolayı bir süre Trabzon'da çocuk yetiştirme yurdunda kaldığını, şu anda da Artvin'deki bir başka yetiştirme yurdunda kaldığını anlattı.

Fatih Bekar'ın zihinsel engeli yüzünden askerlik yapmadığını, askere çağrılan kardeşi Ethem Bekar'ın da aynı nedenle askerlik yapamayacağını söyleyen amca Bekar, ağabeyi Hamdi Bekar'ın uzun süre mutfak tüpü satılan bir iş yerinde çalıştığını, sağlık sorunları sebebiyle buradan ayrıldıktan sonra bir süre hurdacılık yaptığını ancak hastalığı yüzünden iş bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Amca Bekar, evin geçiminin kağıtçılık yapan Fatih Bekar ve eniştesi İsmail Yurdakul ve zaman zaman dilencilik yapan Ethem Bekar tarafından sağlandığını ve çatısı akıtan bir evde kirada kalan aileye devletin yardım etmesi gerektiğini belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çarşı Mahallesi Semerciler Caddesi Tarakçılar Sokak'ta tekstil işi ile uğraştığı belirtilen İbrahim Canoğlu, yaklaşık 2 hafta önce, iftar için evine gitme hazırlığı yaparken iş yerindeki para, altın ve çekleri bir çantaya doldurup babası Yusuf Canoğlu'na vermiş, İbrahim Canoğlu'nun iş yerini kapatması sırasında dışarı çıkan baba Yusuf Canoğlu ise çantayı, sokakta karton kutuların yanına bırakmıştı.

Çantayı sokakta unutan Yusuf Canoğlu ile oğlu İbrahim Canoğlu, iftar yapmak için eve gittiklerinde çantayı unuttuklarını hatırlayıp polise başvurmuştu. Bu sırada sokakta kağıt toplayan zihinsel engelli Fatih Bekar (22) ile eniştesi İsmail Yurdakul (31) çantayı almıştı.

Polis de Bekar ile Yurdakul'u, içinde 30 bin 725 lira, 41 bin 360 dolar, 13 bin 735 avro, 21 tam Cumhuriyet altını ve 263 bin 184 lira değerinde 82 adet çek bulunan çantayla yakalamıştı. Zanlılar çıkarıldıkları savcılıkça serbest bırakılmıştı.

İçinde para, altın ve çek olan çanta ise İbrahim Canoğlu'na teslim edilmişti.

 AA

YORUMLAR 1
  • ferhat Seydi 13 yıl önce Şikayet Et
    Neden Suçlanıyorlar.. Sayın Paranın sahibi haberi okuduğum kadari ile parayı kaldırımda unuutmuşsunuz. E parayı bulanı bulup almışsınız. Bu garibanların sucu ne ne ile suçlanınyorlari ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi açıkladı! Togg, otomotiv devi ülkede satışa çıkıyor
Katil İsrail askerleri, bir camiyi havaya uçurdu: Alçaklar o anları keyifle paylaştı