ABD'den idamlarla ilgili ilk açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'daki idamların mezhepsel gerilimi tırmandırabileceği gerekçesiyle endişe duyduklarını bildirdi.

ABD'den idamlarla ilgili ilk açıklama
ABD'den idamlarla ilgili ilk açıklama
GİRİŞ 03.01.2016 01:47 GÜNCELLEME 03.01.2016 01:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlığın açıklamasında, ABD yönetiminin, Suudi Arabistan'daki yasal süreçler hakkında duyulan endişeyi daha önce de ifade ettiği belirtilerek, Suudi Arabistan yönetimine insan haklarına saygı gösterilmesi ve şeffaf yargılama çağrısı yapıldı.

Barışçıl şekilde muhalif seslere izin verilmesi için de Suudi yönetimine çağrıda bulunulan açıklamada, "Önde gelen Şii din adamı ve aktivist Nemr'in idamının, acilen düşmesi gereken bir zamanda mezhepsel gerilimi tırmandırma tehlikesi bulunduğu için özellikle endişeliyiz. Bu kapsamda bölgedeki liderlerin gerilimi düşürmek için çabalarını katlamaları gerektiğini tekrarlıyoruz" denildi.

Suudi Arabistan yönetimi, bu sabah aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu. İran Dışişleri Bakanlığı ise idamlara tepki göstermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • alihaydar 8 yıl önce Şikayet Et
    abd israil ve yandaşları. şımarık iranı kışkırtıp her iki tarafı ateşliyor tabi iranın hergün ülkesi dışında yüzlerce müslümanı katlediyor. ondan bahseden yok
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    mezhepsel gerilimi zaten iran hortlattı iran,( yemen suriye ırak Libya mısır) başta olmak üzere bütün islam coğrafyasını karıştırdı. iran ve rusya batıya ambargo uygulamak için heryerde ajanlık mezhepçilik yaparak yıkım üzerine hareket ediyor bize yar olmayan kimseye yar olmasın politikası
    Cevapla
  • nöbetçi 8 yıl önce Şikayet Et
    sen ülkende idam yap istediğin cezayı ver müslüman bir ülke yapın ca mezhepsel catışma çıkarmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan ateşkes açıklaması
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı