İran'dan ateşkes açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mısır ve Katar’ın sunduğu ve Hamas’ın onay verdiği Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması önerisini desteklediklerini bildirdi.

İran'dan ateşkes açıklaması
İran'dan ateşkes açıklaması
GİRİŞ 06.05.2024 22:54 GÜNCELLEME 06.05.2024 23:31
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Abdullahiyan ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye telefonda görüştü.

Heniyye, görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını durdurmak için arabulucular Mısır ve Katar tarafından sunulan öneri hakkında Abdullahiyan'a bilgi verdi.

Hamas'ın herhangi bir siyasi anlaşmada Filistin halkının haklarını gözettiğini vurgulayan Heniyye, "İsrail rejiminin saldırılarının durdurulması, esir değişimi, insani ablukanın kaldırılması ve diğer koşullar için Mısır ve Katar tarafından önerilen plana Hamas'ın cevabını gönderdik. Artık top karşı tarafta. Biz niyetlerimizde dürüstüz." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan da Tel Aviv'in yaklaşık 7 aydır devam eden saldırılarına karşı Filistin halkının ve direniş gruplarının gösterdiği "kahramanca duruşu" kutlarken, İran'ın konuyla ilgili son dönemdeki diplomatik girişimleri hakkında Heniyye'yi bilgilendirdi.

Abdullahiyan, "İsrail'in saldırılarının durdurulması, kuşatmanın kaldırılması, esir takası ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen ve koşulsuz olarak çekilmesini kapsayan, Filistin halkının haklarını savunan öneriye" ülkesinin desteğini ifade etti.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. İsrailli yetkililer ise öneriyi incelediklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 29
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulan üçyüz füze dron salladınız üç gavur öldüremediniz bire.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahu farkinda degilmisiniz,islam aleminin içinde bulundugu gülünç duruma.Yahudi,gelin desteklediginiz filistinlilere yardima!
    Cevapla
  • Hayrullah 1 hafta önce Şikayet Et
    Hiç güven vermiyor bana bu İran..
    Cevapla
  • ali 1 hafta önce Şikayet Et
    siyonizmin öz çocğudur iran
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    tarihinizde sünniler dışında savaştığınız bir millet var mı ey israilin kuklası
    Cevapla
  • Muhammed 1 hafta önce Şikayet Et
    İran formalite füzelerini itraile atmasaydi bugün itrail bukadar fazla azmasina dünya msade etmezdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İflas eden ünlü iş insanı Hayrettin Şimşek'in son görüntüsü gündem oldu
Kassam Tugayları İsrail'e ait bir "Apache" tipi helikopterini hedef aldı