ABD'li askerlerinin o fotoğrafı alay konusu oldu

Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonunun güney cephesinde yer alan Kayyare’deki ABD askerlerinin ‘terör korkusu’nu meydana seren fotoğraflar ortaya çıktı.

ABD'li askerlerinin o fotoğrafı alay konusu oldu
ABD'li askerlerinin o fotoğrafı alay konusu oldu
GİRİŞ 30.10.2016 08:00 GÜNCELLEME 30.10.2016 08:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Operasyona katılan Irak askerlerine destek vermek için Kayyare’deki hava üssünde konuşlanan ABD askerleri, iki gündür süren DEAŞ saldırılarını ‘yere yatarak’ karşıladı. DEAŞ’ın taarruzu üzerine alarm durumuna geçen üste, askerler, panik ve korku dolu anlar yaşadı. Süren operasyona dair yeni soru işaretleri doğuran görüntüler, ABD askerlerini alay konusu yapacak cinsten.

Dün gerçekleşen DEAŞ’ın iki canlı bomba saldırısında, Irak askerlerinin hayatını kaybettiği ve 7 hummer cipin telef olduğu öğrenildi. Cepheye 20km uzaklıktaki Kayyare üssünde Irak, Amerika ve Fransa askerleri bulunuyor. 24 saat top atışı yapılan kampta 40km uzaklıktaki hedefleri vurabilen tam otomatik özel Fransız Sezar topları kullanılıyor. Doktor, mühendis ve güvenlikten sorumlu askerlerin beton duvarlar arasında “yaşam alanı” adını verdikleri odalarda uyudukları askeri kampta, yabancı askerler sahaya inmiyor. Üste nöbeti, dışarıda bekleyen ve yatan Irak askerleri tutuyor.

Öte yandan üsse çok yakın noktalarda terör örgütü petrol kuyularını yakarak koalisyon uçaklarının görüş alanını kapatmaya çalışıyor.

Kayyare’deki üste Irak, Amerika ve Fransa askerleri bulunuyor. ABD ve Fransız askerleri içeride saklanırken nöbeti dışarıda açık hedef halinde Iraklı askerler tutuyor. Diğer yandan da dumanlar ve çatışmalar arasında Iraklılar yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

YORUMLAR 46
  • Talha 7 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış ırak askerleri ne olacak. Resmen kullanıyor amerika...
    Cevapla
  • İnşallah 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk askeri lazım 100 türk askeri mısırlı rakkayı el babı 15 günde alır bunu herkes biliyor zaten Türkiyeyi dışarda tutmalarının sebebi ondan ama bıçak kemiğe dayandı kim ne derse desin musula kerkük e rakkaya menbiçe el baba ve halebe girilecek uzun adamın ağzından söz bir kere çıkar
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Ellerindedeki teknoliji olmasin halleri bu iste. Iman yok, ALLAH korkusu yerine ölüm korkusu var. Su Türk Milleti bi özüne dönse paraya pula sehvete degilde, ALLAHA tam yönelse, karsisinda kimse duramaz, bakislari bile bunlari bu hale getirir.
    Cevapla
  • gurbertci 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar böyle korkar ama algi yaparlar ve yinede bunlar herseyi en iyi yapmis gibi gosterirler ne yazikki
    Cevapla
  • suleyman 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHINLANETI KA FIRLE IN uterine olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?