ABD bunu tartışıyor! Bill Clinton ne olacak?

Hillary Clinton'ın ABD’de yapılacak başkanlık seçimini kazanması durumunda eşi eski Başkan Bill Clinton’ın hangi unvanı alacağı tartışma konusu oldu.

ABD bunu tartışıyor! Bill Clinton ne olacak?
ABD bunu tartışıyor! Bill Clinton ne olacak?
GİRİŞ 31.10.2016 11:45 GÜNCELLEME 31.10.2016 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump’a karşı galip gelirse ABD’nin ilk kadın başkanı olacak. Hillary Clinton’ın başkan seçilmesi halinde ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton, bu kez "başkanın eşi olarak" bir kez daha Beyaz Saray’a adım atacak. Bu durumda Bill Clinton’ın hangi ünvanı alacağı ise merak konusu oldu.

ABD'nin şimdiye kadarki tüm başkanları erkek olduğu için başkanların eşine "First Lady" şeklinde hitap ediliyor. İlk kez bir kadının başkan seçilme ihtimali ortaya çıktığı ve daha öncesinde de bir örnek bulunmadığı için Bill Clinton'a nasıl bir unvan verileceği de konuşulan konular arasında yer alıyor.

İŞTE ORTAYA ATILAN ÖNERİLER

Ortaya atılan öneriler arasında "First Gentleman (İlk Beyefendi)", "Bay Başkan", "First Spouse (İlk Eş)", "First Man (İlk Adam)" gibi hitaplar yer alıyor."Washington Onur ve Saygı Protokol Okulu: İsimler, Unvanlar ve Hitap Şekilleri için Resmi Kılavuz" kitabının yazarı Robert Hickey, en uygun önerinin "Sayın Başkan ve Sayın Bill Clinton" olduğu görüşünde.Hickey, Bill Clinton zaten eski başkan olduğu için yazışmalarda ayrıca "Saygıdeğer (Honorable) Bill Clinton" ifadesinin kullanabileceğini belirtiyor.

BILL CLINTON ÇAY PARTİSİ DÜZENLER Mİ

Bu arada Hillary Clinton’ın başkan olması halinde 70 yaşındaki eşi Bill Clinton’ın ne gibi görevler üstleneceği de bir diğer merak konusu.

Başkan eşleri düzenledikleri çay partileri ve Beyaz Saray’ın dekorasyonuyla ilgilenmeleriyle tanınıyor. Bill Clinton’ın ise ne tür roller üstleneceği henüz bilinmiyor.

YORUMLAR 2
  • Cehennem 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin canı cehenneme.
    Cevapla
  • bana ne 7 yıl önce Şikayet Et
    bize ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması