Jeffrey: Erdoğan Trump’ı ikna edebilir

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Jeffrey: Erdoğan Trump’ı ikna edebilir
Jeffrey: Erdoğan Trump’ı ikna edebilir
GİRİŞ 12.11.2016 08:25 GÜNCELLEME 12.11.2016 08:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, BBC Türkçe'ye önemli açıklamalar yaptı. Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Jeffrey, "Trump yönetiminde ABD'nin Türkiye politikasında etkili olabilecek üç unsur İran, DEAŞ ile mücadele ve Rusya ile ilişkiler" dedi.

ERDOĞAN TRUMP'I İKNA EDER

Jeffrey, Erdoğan'ın Obama'ya kıyasla daha fazla kişisel uyum sağlayacağı Trump'ı, DEAŞ'la mücadelede taktik değiştirmeye ikna edebileceğini belirtti. Jeffrey, "Trump'a gidip, 'DEAŞ kontrol altında. Ama Ortadoğu'daki temel sorunlar devam ettiği sürece, ABD'ye ve dost ve müttefiklerimize yönelik yeni tehditler, yeni DEAŞ'lar olacak. Buna, Sünni İslamcı aşırılar ve bu terörün pek çoğunu yaratan İran'ın Sünni Arap bölgelerine yaptığı provokasyon da dahil' derseniz, bu argümanı Trump'a kabul ettirebilirsiniz" dedi.

ERDOĞAN'IN TEZLERİ...

Jeffrey, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak ise "Obama yönetimi, Fetullah Gülen'e karşı herhangi bir biçimde harekete geçmek konusunda oldukça mahkemeyi etki altında bırakmamak için isteksiz. Bence biraz risk alıp bu kişi üzerinde bazı kısıtlamalar getirmeliyiz. Bence Trump, o noktada Erdoğan'ın tezlerini dinlemeye daha istekli olabilir" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    En aşırı terör estirenler yahudiler ve hristiyanlardır
    Cevapla
  • muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    reis bununla bi konuşmaya başlasın fetö konusundada daeş konusundada ikna edebilir hatta trumpun kendiside tanımadığım örgüte silah vermem dedi ama şu ingiliz baronları bunun başını ağrıtmasa iyi
    Cevapla
  • AHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    albirini vur ötekine
    Cevapla
  • emir 7 yıl önce Şikayet Et
    gün birlik olma zamanıdır 3 cephede şavaşıyoruz biraz mantıklı ol ülkeye sahip çıkma vaktidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama: Bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?
Bakan Mehmet Şimşek: Açık veya örtülü kur hedefimiz yok