Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye'ye teklif

ABD Başkanı Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk, Rus Büyükelçi Karlov'un Ankara'da suikaste uğraması sonrası yürütülen soruşturmada Türkiye'ye işbirliği teklif etti.

Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye'ye teklif
Obama'nın özel temsilcisinden Türkiye'ye teklif
GİRİŞ 20.12.2016 11:07 GÜNCELLEME 20.12.2016 11:07
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un Ankara'daki bir sergi açılışında uğradığı suikasta ilişkin yürütülen soruşturmada Ankara'ya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

McGurk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ürdün, Türkiye ve Almanya'daki mevkidaşlarımızla temas hâlindeyiz. ABD yürütülen soruşturmalara destek vermeye hazır" dedi. 

BİRLİK MESAJI VERDİ

McGurk bir diğer Twitter mesajındaysa, "Kerak, Ankara ve Berlin'de son 48 saat içerisinde gerçekleşen terör saldırılarını kesin biçimde kınıyoruz. Cinayetleri yücelten ideoloji karşısında herkes birleşmeli" ifadelerini kullandı. 

BERLİN'DE TTERÖR SALDIRISI

Almanya'nın başkenti Berlin'in merkezindeki kalabalık bir Noel pazarına bir TIR'ın sürülmesi sonucu 12 kişi ölmüş, bazıları ağır olmak üzere 48 kişi de yaralanmıştı. 

Ürdün'ün başkenti Amman yakınlarındaki Kerak Kalesi'ndeyse silahlı bir grubun ateş açması sonucu dört güvenlik görevlisi, üç polis ve bir turist yaşamını yitirmişti. 

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 22
  • feyz_747 7 yıl önce Şikayet Et
    ortada kalabilecek delilleri yok etmek içindir
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    reddedin
    Cevapla
  • ibr@h!m 7 yıl önce Şikayet Et
    sizin işbirliğinize ihtiyacımız yok!
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine ne karinagriniz var. Olay Türkiye´de oldu Türkiye´yi ilgilendirir. Suikaste ugrayan kisi Rus Rusya´yi ilgilendirir. Sizden yardim isteyen oldu mu? Her köfteye maydonoz olmayin. Yada ´´gölge etme baska ihsan istemeyiz``
    Cevapla
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ile bi işbirliğine gidilmemeli.bunlar daha eldeki somut delilleri bile yok ederler.yanlış adreslere taşırlar.abd ye güven olmaz.ey abd eğer dürüstsen Türkiye ile birlikte hareket etmek istiyorsan Türkiye nin pkk,pyd,fetö gibi terör örgütleriyle olan haklı mücadelesinde Türkiye ile işbirliği yapsanaaa.müttefikmiş nerde hani? sözde.ama tam tersine pkk ve pyd ile müttefiklik yapıyorsun.Üstelik Türkiyenin tüm uyarılarına rağmen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı