BM'den Trump'a 'mülteci' çağrısı!

BM ve Uluslararası Göç Örgütü, Amerika'nın mültecilere koyduğu yasağı kaldırmasını istedi. ABD ile iş birliği teklifinde bulunulurken, mültecilere sahip çıkılmasını istedi.

BM'den Trump'a 'mülteci' çağrısı!
BM'den Trump'a 'mülteci' çağrısı!
GİRİŞ 28.01.2017 14:49 GÜNCELLEME 28.01.2017 15:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği(BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Trump yönetiminin Suriyeli mültecilerin ülkeye girişini sağlayan "kabul programını" askıya almasına tepki gösterdi. İkinci bir emre kadar devam edecek yasağın, hayati önem taşıyan, savaştan ve zulümden kaçan insanların sığınma talebini geri çevirmemeye çağırdı.

BMMYK ve IOM "güvenli ve sağlam bir yeniden yerleşim ve göç programı" için ortak bir hedef doğrultusunda ABD yönetimi ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Açıklamada, "Mültecilerin dinleri, uyrukları veya ırkları ne olursa olsun korunma ve yardım için eşit muamele ve yeniden yerleşim için fırsatlar almaları gerektiğine inanıyoruz" denildi.

ABD Başkanı Donald Trump, mültecilerin ABD'ye girmesine izin verme konusundaki tutumunu açıklamış ve Amerikalıları terörist saldırılardan korumayacağını söyleyerek Suriye başta olmak üzere toplam 7 ülkeden mültecilerin gelişini engelleyen kararnameyi imzalamıştı.

YORUMLAR 2
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    trump mültecilere baskı yapmyor sadece her ne yolla ne beelgeyle olursa olsun müslüman almayacak ülkeye :)
    Cevapla
  • hazim 7 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilerin topraklarını işgal etmeyin yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak