Bin Ladin'i ABD'ye Pakistan teslim etmiş

"Usame Bin Ladinin bulunmasında Pakistan ABD'ye yardım etti." Bu iddia ABD'li gazeteci Seymoour Hersh'e ait.

Bin Ladin'i ABD'ye Pakistan teslim etmiş
Bin Ladin'i ABD'ye Pakistan teslim etmiş
GİRİŞ 28.04.2016 12:15 GÜNCELLEME 28.04.2016 12:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Hersh, yeni yayınladığı kitabında Usame bin Ladin'in bulunmasında, Pakistan istihbaratının ABD'ye yardımcı olduğunu öne sürerken, iddiasını da üst düzey Pakistan istihbaratı yetkililerine dayandırdı.

Hersh, 2006 yılında Usame bin Ladin'in Pakistan'daki Hindikuş dağlarında yaklandığını ve Abotobatta ev hapsinde tutulduğunu öne sürdü. Hersh, üst düzey bir Pakistan istihbarat servisi elamanının CIA Pakistan koordinatörüne, Usame Bin Ladinin yerini söylediği ve 2 Mayıs 2011'de yapılan operasyondan da Pakistan ordusu ve istihbaratının haberi olduğunu kaydetti.

Dönemin Pakistan genelkurmay başkanı Kayani de, ABD'nin bu operasyonundan haberlerinin olduğunu açıklamıştı. 

İŞTE HERSH'ÜN KİTAP RÖPORTAJINDAN DETAYLAR

Pulitzer ödüllü Amerikan araştırmacı gazeteci Seymour Hersh, kitabın tanıtımı için kendisiyle yapılan röportajda, ABD'nin, Ladin'in öldürüldüğünü gösteren fotoğrafların aldatıcı olduğu inancını pekiştiren yeni delillere ulaştığını söyledi.

Hersh'ün ilk kez geçen yıl yayımlanan bir makalede öne sürdüğü iddialar, uzun süre Beyaz Saray'ı meşgul etmişti. Hersh iddiasındaki haklılıkta ısrar ederek yeni çıkardığı "Usame bin Ladin'in öldürülmesi" kitabında iddialarını tekrarladı.

Ladin'in 2006 yılında Pakistan'ın gözaltına aldığını, Suudi Arabistan desteğiyle esir tutulduğunu anlatan Hersh'e göre, ABD ve Pakistan da bu konuda anlaşma yaptı.
Hersh, Amerikan helikopterlerinin Pakistan'ın haberi olmadan Abbottabad'a girmesinin imkansız olduğunu da savunarak, "onların radarları sürekli F-16'ları izliyor" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 3
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki fethullahin yaptiklarini ogrendikten sonra ladin cocuk kalir
    Cevapla
  • hakikat 8 yıl önce Şikayet Et
    son yıları en ğüzel kumtanydı Allah rahmer etsin
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    abd beslemesi hayali düşman güya İslamcı. çok komik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!