Cenevre görüşmeleri için BM'den davetiyeler gitti

BM Suriye temsilcisi De Mistura, Cenevre görüşmeleri için taraflara 29 Ocak tarihli davetiye gönderdi.

Cenevre görüşmeleri için BM'den davetiyeler gitti
Cenevre görüşmeleri için BM'den davetiyeler gitti
GİRİŞ 26.01.2016 17:30 GÜNCELLEME 26.01.2016 20:37
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler, 29 Ocak'ta yapılması planlanan Cenevre görüşmeleri için taraflara davetiyelerin gönderildiğini duyurdu. Suriye'deki Kürt muhaliflerinin önemli isimlerine de davetiye gittiği öne sürüldü. Rus haber kuruluşu Sputnik'in iddiasına göre, Türkiye'nin şiddetle karşı çıktığı PYD de masada olacak.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, dün yaptığı basın toplantısında davetiyelerin bugün gönderileceğini açıklamıştı.
 
BM, bugün yaptığı açıklamada Şam yönetimini ve muhalefeti, 6 ay sürecek barış görüşmelerine çağırdığını duyururken, çağrılanların kimler olduğuna ilişkin detaya girmedi.
 
BM DAVETLİLERİ AÇIKLAMADI
 
De Mistura'nın sözcüsü kaç kişiye ve kimlere davetiye gönderildiği yönündeki soruyu yanıtsız bıraktı. Sözcü, davetiyelere verilecek yanıt doğrultusunda bu sorulara cevap verileceğini belirtti.
 
TÜRKİYE PYD'YE KARŞI ÇIKIYOR
 
Hükümet ve muhalefet arasında yapılacak Suriye görüşmelerine Türkiye’nin kesin bir dille karşı çıktığı PYD’nin çağrılıp çağrılmayacağı merak edilen konular arasındaydı.
 
Suriye'deki Kürt muhalefeti kesin olarak Cenevre'deki masada yer alacak. Eline şu ana kadar davetiye ulaşan isimler arasında PYD'nin önemli isimlerinden İlham Ahmed ve Suriye Demokratik Meclisi Başkanı Heysem Menna da var.
 
PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Cenevre’ye davet edileceğiz. Ancak konumumuzu hala bilmiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.
 
SPUTNİK'İN İDDİASI: PYD DE MASADA
 
Sputnik'in iddiasına göre ise, PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye’de siyasi geçiş süreci için tarafları bir araya getirecek müzakerelere katılmak üzere resmi daveti aldı. Salih Müslim’in yanı sıra PYD Avrupa Temsilcisi Abdülselam Mustafa da görüşmelere davet edildi.

YORUMLAR 29
  • mahlas 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd geliyorsa daeşte gelsin ne farkları var ?
    Cevapla
  • Vatanini Seven 8 yıl önce Şikayet Et
    Eli Silahli olanlar (PYD), Birlesmis Milletler (BM) tarafindan Isvicreye davet ediliyor.. Eli Silahli olmayan, fakat Asil Suriyenin Sahibi olan 11.000.000 Insan Yurtdisinda Mülteci Hayati yasiyor, asil Davet edilmesi gereken onlardir !!
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye abd yi hemen incirlikten kovmalı derhal,rus ayısını bilerek istiyerek kasten suriyeye soktu,ab den de türkiye stratejisine evet diyenler incirlikte kalmalı diğerleri de kovulmalı ,suriyeden gelecek kardeşlerimizide içimize alıp silahlı eğitime tabii tutarak yaşamlarına devam etmelrine zemin hazırlamalıyız,sonra tüm sınırları kapatıp ,cenevreyide pkk ile abd ,rusya iran çin ,ing, vb. birlikte yapsın yakışır,barzani tarafını seçtiğini ilan etmeli,boğaz deniz trafiği hukukuna uygun kontrol altına alınmalı,yüreği yeten fıratın batısına geçsin sonrada,doğuda ,batıda ve karadenizde top yekün teyakkuz haline geçmeliyiz.
    Cevapla
  • mmm 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş kapatın boğazları, kovun abd'yi de üstlerden rusda sıkışsın abd de sıkışsın inceldiği yerden kopsun amborgo uygularlar ben açlıktan ölmeye razıyım!
    Cevapla
  • şaker sarıoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    biz osmanlı torunuyüz kimseden korkumuzyok capulcular masada olamaz türkiye dikdurması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak