Rusya'yı kızdıran hamle: ABD sistemi aktif etti!

ABD, Romanya'daki füze savunma kalkanını, ülkenin güneyinde Deveselu bölgesinde düzenlenen törenle aktif hale getirdi.

Rusya'yı kızdıran hamle: ABD sistemi aktif etti!
Rusya'yı kızdıran hamle: ABD sistemi aktif etti!
GİRİŞ 12.05.2016 19:56 GÜNCELLEME 12.05.2016 20:18
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD, Romanya'daki füze savunma sistemi "Aegis"in, öncelikle Ortadoğu'dan fırlatılabilecek kısa ve orta menzilli füzelere karşı NATO'yu koruma amacı taşıdığını açıklarken, Avrupa'da füze kalkanı sistemi tartışmalara yol açıyor.

RUSYA SİSTEMİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR

Ukrayna krizi nedeniyle Batı ile ilişkileri kötü olan Rusya, sistemi kendi güvenliğine tehdit olarak görüyor.

ABD’nin SM-2 füzesavar bataryalarıyla donatılan savunma sistemine şu ana kadar 800 milyon dolar harcandığı sanılıyor.

ROSE: RUSYA ENDİŞE ETMESİN

Füze kalkanının Rusya'ya karşı bir adım olmadığını ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Frank Rose, Rusya'nın bu yöndeki endişelerinin yersiz olduğunu söyledi.

RUSYA AÇIKLAMA YAPTI

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise füze savunma sisteminin 1987 yılında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın (INF) açık ihlali olduğu savunuldu.

POLONYA'DAKİ DE AKTİF HALE GETİRİLECEK

Füze kalkanı projesinin bir diğer aşaması Baltık Denizi yakınlarında Polonya'nın Redzikowo kentinde başlatılacak. Polonya'daki Aegis füzelerinin 2018'de aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Sistemin, fırlatılan bir füzeyi atmosfere girmeden uzayda yok edebileceği belirtiliyor. 

YORUMLAR 32
  • Rfk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara karşı yapılmadıysa bize karşı yapılmış demektir. Dış işleri derhal izahat istemeli. 100 yıldır yatan savunma sanayiine yazıklar olsun. tüm dünya 3. dünya savaşına hazırlanırken bizimkiler ne yapmış anlayabilmiş değilim.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede bu füzelerden üretmeli karşıdan atılan füzeyi atmosferde yok ediyor biz teknolojiyi öğrenmemiz lazım uyan türkiyem uyan
    Cevapla
  • volkan 7 yıl önce Şikayet Et
    iran la şu an anlaşılsa ve biraraya gelinse mümkün mü? nükleer için verdiğimiz desteği fırsatçılık olarak sunmadılar mı? suriye de rusya yla beraber müslümanları rezilce ve adice öldürmüyorlar mı? pkk yı iran da kim göz yumuyor? reel politikada eray ın söyledikleri çıkabilir ama hakikatte bi hükmü yoktur. ihh nın kamplarına git sadece vehameti anlarsın. bugün kazanılabilir ama yarın bunun bedeli ödenecektir. hizbullah ın ayrıılan genel sekreterinin sözlerine bak sadece iran ın ne kadar yanlış yaptığını görmek için. kimse iran halkını boğazlıyalım demiyor ama iran devleti yüzyıllardır yaptığı müslüman devletlerle şiilik için savaşmasın istiyor.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynı zamanda birileri bana yine iftira atmış.Günahımız almışlar.Ben hep iran suriyede haklı demişim.Hiçbir zaman öyle bi şey demedim. Dediğim şey,iran şiidir şiileri destekliyor,biz sunniyiz sunnileri desteliyoruz.Fakat iranın suriyede hataları olduğu gibi bizim de olabilir.Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil dedim. Zaten suriyede şii-sunni ihtilafı çıkacağı ve bundan sonuç alınamayacağı hadislerde yazıyor.Bu suriyenin kaderidir.Fakat bugün nasıl biz hatalarımız düzeltmeye çalışıyorsak,iran da düzeltiyor. Yakın gelecekte,türkiye ve iran islamı dünyaya yayacaktır.Bugün akılcı davranılmasa dahi,gelecekte de böyle davranılacağı anlamına gelmez dedim.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana az tarih ku diyosn, ama sen hiç okumamışın herhalde.Çünkü 1700 yıllarda iran ruslar ile savaşmıştır.Tarihi biraz karıştırrısan görürsün. Ayrıca yine iran hizbullah eliyle israile karşı 2006 yılında savaşmıştır.
    Cevapla
  • Atilla 7 yıl önce Şikayet Et
    Az tarih oku iran ın bugüne kadar bütün savaşları islam ülkeleri ile olmuştur.Azerbaycan a karşı hala ermenistan ı savunacak kadar da aşağılık bir ülkedir.İran müslüman coğrafyadaki fitne kaynağıdır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Fb li adlı şahıs,bana derdin ne demiş.Derdim ne olacak,cahillerle mücadele etmek.Zzaten islam dini bunu emrediyor.Benim yazıma asılsız diyen kişilere,öyle olmadığını tam tersine kaynağının belli olduğunu yani nesnel olduğunu anlatıyorum.Rica ediyorum fbli gibi şahıslara,benim yazılarıma direk muhatap alıp cevap vermesinler. Ben buraslı ve fbli gibi şahısları uyarıyorum.Defalarca aynı cevabı bana vermeye kalkarlarsa,onlar için hayır dua yapmıyacam.Biliyorsunuzki,mekanan ayrı uzak olsakta,insan kalben düşündüğünden dolayıdırki,sorumluluktan kurtalamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu