Kosova'da 7 UÇK komutanı tutuklandı

Kosova'da UÇK eski Komutanı 'Sultan' lakaplı Süleyman Selimi ve Skenderay Belediye Başkanı Sami Luştaku'ın aralarında bulunduğu 7 UÇK komutanı EULEX tarafından tutuklandı.

Kosova'da 7 UÇK komutanı tutuklandı
Kosova'da 7 UÇK komutanı tutuklandı
GİRİŞ 02.06.2013 13:08 GÜNCELLEME 02.06.2013 13:08

Savaş suçu gerekçesiyle haklarında başlatıldığı soruşturma kapsamında ev hapsinde bulunan 7 kişilik 'Drenica Grubu' Temyiz Mahkemesinin kararı üzerinde gözaltına alındı.

Avrupa Birliği'nin Kosova'daki Adalet Misyonu (EULEX), savaş suçu gerekçesiyle UÇK'nın eski 7 mensubunun tutuklandığını doğruladı. EULEX'in açıklamasında, gerekçe olarak şahitleri etkilemekle suç sürecinin engellenmesi tehlikesinin mevcut olmasıdır sözleri yer aldı.

Tutuklanan Sami Luştaku, Süleyman Selimi, Sahit Yaşari, Yahir Demaku, Zeçir Demaku, Hüsni Taçi ve Avni Zabeli ,Temyiz Mahkemesinin kararıyla 25 Mayıs gününden itibaren ev hapsinde bulunuyorlardı. 7 komutanın tutuklanması Kosova'da büyük yankı yarattı. Tutuklamadan hemen sonra Priştine ceza evi önünde 3 UÇK gazisi de açlık grevine başladı.

PRİŞTİNE CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇLIK GREVİ

Kosova'da 7 komutanın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla 3 UÇK savaş gazisi Priştine cezaevi önünde açlık grevine başladı. Yağmur altında açlık grevine başlıyan 3 savaş gazisinden İbrahim Kelmendi, "Komutanlarımızın karşımızda bulunan cezaevinde tutuklu bulunmasını protesto etmek için açlık grevine başladık. Şimdilik 3 kişiyiz.

Ama ilerdeki saatlerde günlerde bu sayının artacağını inanıyorum. EULEX bu tür davranışlarla Kosova'da dökülen kana hakaret etmektedir. EULEX'in tek amacı Kosova'da yeni bir kargaşa yaratmak, bizlerde çeşitli şekillerde EULEX'in bu amacına cevap vermeye hazırız” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ: DURUM ÇOK GERGİN

Drenica operasyonel bölge eski komutanlarının avukatların dahi haberi olmadan tutuklanmasını, Şehit Aileleri Derneği başkanı Cavit Yaşari, EULEX'in Kosova'ya işlediği bir başka ihlal olarak değerlendirdi. Yaşari durumun gergin olduğunu ve son tutuklamalardan dolayı gazilerin, şehit ailelerinin, halkın EULEX'e son derece kızgın olduğunu söyledi ve tansiyonun tırmanması için ellerinden geleni yapacaklarını da ekledi.

Yaşari EULEX tarafından tutuklanan eski UÇK Komutanları ile yapılan savaşın üstüne leke sürülmek istendiğini ve devlet liderlerinin de artık tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı'nın savaş sonrası Gazze planı ortaya çıktı
Diyanet tasarruf tedbirlerini duyurdu! Audi kararı