Rüyada kuran okumak ne demektir? Rüyada elinde kuran görmek...

Rüyada Kuran görmek, alimlerin görüşlerine gören en hayırlı rüyalardan sayılmaktadır. Rüya sahibinin Allah yolunda hareket etmesine, dini vecibelerine özen göstermesine işaret edilir. Rüyasında Kuran-ı Kerim okuyan kişinin hayırlı işler peşinde koşarak iyilik yapacağına ve bu sayede Allah rızasını kazanacağına yorumlanmaktadır. Peki rüyada kuran okumaya çalışmak ne anlama gelir?

Rüyada kuran okumak ne demektir? Rüyada elinde kuran görmek...
Rüyada kuran okumak ne demektir? Rüyada elinde kuran görmek...
GİRİŞ 29.11.2022 15:56 GÜNCELLEME 29.11.2022 15:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rüyasında Kuran-ı Kerim’i okuduğunu gören kişi, kişinin boş bir Müslüman olmadığını, Allah’ın rızasını kazanmak için sürekli hayırlı işlerin peşinde koştuğunu ve her fırsatı değerlendirdiğine yorumlanmaktadır. Çok hayırlı bir hayırlı rüyadır ve rüya sahibinin güzel ahlaklı bir kimse olduğuna işaret edilir. Ayrıca rüyasında Kuran-ı Kerim okuduğunu gören kişi, ömrünün geri kalanını hayırlı ve güzel işler harcayacağına delalet etmektedir. Rüyada Kuran-ı Kerim görmek genel olarak bakıldığında çok hayırlı bir rüyalardandır ancak görüldüğü şekle göre farklı yorumlanmaktadır.

Rüyada Kuran-ı Kerim Okumak 

Rüyada Kuran-ı Kerim okumak, gelecekte güzel günlerin olduğuna, rüya sahibinin hayırlı ve imanı güçlü bir kimse olduğuna işaret edilir. Rüyasında Kuran-ı Kerim okumaya çalıştığını gören kişi, hayatında hayırlı işler yapacağına, sadece kendi için başka insanların hayrına da mücadele edeceğine işaret edilir.

Rüyada Kuran-ı Kerim Dinlemek

Rüyasında Kuran-ı Kerim okuduğunu gören kimse, iyi insanlarla karşılaşacağına işaret edilmektedir. Rüya sahibinin ibadetlerine dikkat ederek Allah rızası için mücadele eden bir kimse olduğuna yorumlanır. Bekar bir kimse rüyasında Kuran-ı Kerim dinliyor ise gelecekte evleneceği kişinin iyi ve güzel huylu olacağına yorumlanmaktadır.

Rüyada Kuran-ı Kerim Almak

Rüya sahibinin kutsal toprakları göreceğine ve bundan dolayı çok mutlu olacağına işaret edilir. Rüya sahibinin en büyük arzularından biri olan Mekke ve Medine’yi yakın zamanda ziyaret edeceğine yorumlanır.

Rüyada Kuran-ı Kerim Okuyan Birini Görmek

Rüyasında Kuran-ı Kerim okuyan birini gören rüya sahibinin yakın zamanda iyi insanlarla karşılaşacağına ve dünya hayatında yaptığı iyilikler sayesinde Allah rızasını kazanacak biri olduğuna işaret edilmektedir. Rüya sahibinin dini vecibelerine dikkat ettiği ve aksatmadığına ve bundan dolayı da sevap kazandığına işaret edilir. Aynı zamanda rüyayı gören kişinin yokluk görmeden huzur ve mutlulukla yaşayacağına delalet etmektedir.

Rüyada Kuran-ı Kerim Okuyamamak 

Rüyasında Kuran-ı Kerim okuyamadığını gören kişi, gelecekte yapmak istediği bazı planlarının olduğuna ancak bu kararların iyi mi kötü mü olduğuna karar verememesinden dolayı sıkıntıya gireceğine işaret edilir. Rüyada Kuran-ı Kerim okumaya çalışıp okuyamadığını görmek pek hayırlı sayılmaz ve rüya sahibinin sıkıntılı günler yaşayacağına yorumlanır.

Rüyada Sayfaları Açık Kuran Görmek

Rüyada sayfaları açık kuran görmek, rüya sahibinin sıkıntılarından bunalarak son vermesi için harekete geçeceğine, daha iyi ve mutlu bir hayat için çalışmalarının artacağına delalet eder. 

Rüyada Elinde Kuran-ı Kerim Tutmak 

İbadetlerine dikkat eden birine yorumlanır. Çocuk sahibi olmak isteyen kişiler rüyasında elinde kuran tuttuğunu görürse yakın zamanda çocuğunun olacağına işaret edilir. Rüya sahibinin çevresindekiler iyilik yaptığına ve bu sayede birçok kişi tarafından iyilik göreceğine delalet etmektedir.

Rüyada Kuran-ı Kerim Bulmak

Rüyasında Kuran-ı Kerim bulduğunu gören kişi, Allah yoluna yöneleceğine ve doğru yolu bulacağına işaret edilir. Rüyasında Kuran-ı Kerim bulan kişinin bir yakını vesilesiyle Allah’ın rızasını kazanacak işler yapacağına delalet etmektedir.

Rüyada Kuran-ı Kerim Öğrenmek 

Rüyasında Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiğini gören kişi, günahlarından tövbe ederek Allah yolunda işler yapacağına ve ibadetlerine dikkat edeceğine yorumlanır. Rüya sahibi, Allah rızasını kazanmak için elinden gelen her ibadeti ve iyiliği yapacağına işaret etmektedir. 

Rüyada Kuran-ı Kerim Okurken Ağlamak

Rüya sahibinin kalbini kıran, üzen, sıkıntıya sokan ne varsa yakın zamanda hepsinden kurtulacağına yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin çok yakında çok güzel haberler alacağına ve istediklerine kavuşacağına işaret edilmektedir.

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Kuran-ı Kerim Okumak 

Nablusi: Rüyada Kur'an ayetlerini kuranın üzerinde okumak, emir, nehiy, şeref, sevinç ve yardıma delalet eder. Denilmiştir ki, bir kimse rüyada Kur'an-ı Kerimi mushafsız olarak aşikare okuduğunu görse, o kimsenin davasında haklı olduğunu ve üzerinde olan emaneti eda eden, iyilikle emir ve kötülükten kurtulan birisi olduğuna delalet eder. Rüyada Kur'an-ı Kerimden kendisine bir şey verildiğini ve elinde Kur'an-ı Kerimden bir ayet olduğunu gören kimse, o ayet ve kuranda olan şeyi hafızasında tutsun. Eğer o ayet ve sebep rahmet veya müjde hakkında ve o kimse de o vasiyet gereğince amel eder ise Allah tarafından menfaat müşahede edeceğine delalet eder.

Seyyid Süleyman: Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek; ilim ve hikmetle tabir olunur. Kur'an-ı Kerim'e baktığını yahut okuduğunu gören ilmiyle, hikmetiyle ve adaletiyle meşhur olur. Kendisine miras kalır, selamete çıkar. İyilerden olur. Rüyada Kur'an satın alan, malını Allah yolunda harcar. Onu bozmak; hayır değildir. Akıl azlığına ve dinde fesada işarettir. Kur'an-ı satan; ilim ve tahsilden mahrum kalır. Hakir olur.

Cabir'ül Mağribi: Rüyasında Kur'an-ı öpen, bir hayır işler. Kur'an'daki yazıları toprak üzerine yazan; dinden çıkar. Çıplak olduğu halde, Kur'an okuyan, geçimini O'ndan temin eder. Takva sahibi bir insan, Kur'an'a dayanır yahut O'nu başının üzerine koyarsa, hafız olur ve Kur'an konusunda muhteris davranır. Fesat birinin aynı rüyayı görmesi, günaha işarettir.

YORUMLAR 2
  • Bir bayan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Rüya değil de bir konuda bilgilenmek amacıyla sormak istiyorum. Biz iki bayan sokakta yürürken elinde mini KUR,AN - I KERİM satan bir genç ani bir hareketle KUR,AN , I elime tutuşturdu ve ben maalesef adetliydim. Bunu da açıklayamazdım. Mecburen çantama koydum ve parasını ödedim. Lütfen böyle şeylere mani olunsun. Şimdi ben fazla suçum yoksa da çok üzüldüm. Tövbesi var mı.
    Cevapla
  • aciz bir kul... 2 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca engüzel tövbeyi icra etmişşin. kalbinle tövbe halindesin o durumdan dolayı. ALLAH Seni MUHAKKAK bağışlar kardeşim. senin gibi düşünenleri İNŞALLAH ZAYİ ETMEZ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer