Erdoğan: Bu karar bizim için yok hükmündedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun '1915' kararına ilişkin, "Bu karar bizim için yok hükmündedir" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 16.04.2015 14:46 GÜNCELLEME 16.04.2015 15:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık yaptığı Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında konuştu.

AP'nin 1915 Soykırım Tasarısına ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte kesinlikle olmayan şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmek gibi beyhude ile uğraşıyorlar. Parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Siyasetçilerin aldığı kararlar bizim için yok hükmündedir. Türkiye'nin Ermeni halkıyla bir sorunu yoktur. İnanın bana aynı dönemde Türk halkının çektikleri daha fazladır. Bizim dostluk hislerimiz halen büyüktür. Ülkemizde 40 bin ermeni vardır. Ben bizzat geçen yıl 23 Nisan'da el uzattım. Ama elimiz havada kaldı" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞININ DIŞA VURUMUNDAN İBARET

Erdoğan, "Bu tür kararlar Ermeniler istismar edilerek Türkiye düşmanlığının dışa vurumundan ibarettir. Bu tür kararların hepsi de bizim için yok hükmündedir. Buradan Ermenilere dostluk çağrımı tekrarlamak istiyorum. Gelin tarihi tarihçilere bırakalım. Biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 1915 olaylarını bahane ederek Türkiye aleyhine kararlar alan devletlerin Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak, acılarını paylaşmak gibi bir dertlerinin kesinlikle olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Türkiye'yi geçtiğimiz yıl 37 milyon turist ziyaret etti. Kazak turist sayısı 440 bindir. İş adamlarımız Kazak kardeşleriyle daha çok iş yapmak, ortaklık kurmak arzusu içindedir.

- Kişi başı milli gelirimizi 10 bin 500 dolar seviyesine getirdik. Hedefimiz 2023 yılında 2 trilyona ulaştırmak, kişi başı gelirimizi ise 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 

- Bizi yola çıkarken medeniyet dedik. Yol yaptık. Su için ciddi adımlar attık.

- Türkiye artık 13 yıl önceki kendi krizleriyle uğraşan bir ülke değil bölgesindeki krizlere çözüm arayan bir ülke.

- G20'de düşük gelirli ülkeler odak noktamız olacak. G20'de enerjiye erişim sorununa eğilmeyi düşünüyoruz. Medeniyet deyip, sömürülenleri unutmayacağız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Korayuçar 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • fatih türkeşan 9 yıl önce Şikayet Et
    hasta adam AVRUPA...BEYİN HASTA VÜCUT Hasta bu batının herşeyi hasta...
    Cevapla
  • Osmanlı Tokatı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim parlementoda bir karar çıkarsın Brezilya bizim toprağımızdır diye olsun bitsin. Hatta şöyle kararlarda çıkarabiliriz; Dünyanın dörtte üçü karalardan oluşuyor. Ayda insana benzer yaşamlar bulunmakta, Apple bir türk markasıdır, Amerikalılar türk asıllıdırlar, Marsa ilk biz gittik, Arabaların patentleri bize aittir vs. vs. Madem saçmalıklar parlementodan geçince gerçek oluyor bizde yapalım demi.
    Cevapla
  • Serhat Kars 9 yıl önce Şikayet Et
    AP Parlementosunun hükmü yok.kabul etmiyorum.
    Cevapla
  • sahip 9 yıl önce Şikayet Et
    katil hakim; mazlum sanık; iftiracı savcı olunca, verilen karara kargalar güler, insanlık insanlığından utanır, hey şımarık mütrefîn tabakası soykırımcı sömürgeciler, İsa'da da mı ibret veya ahlak almadınız bir nebze de olsa, tahrif ettiğiniz kitabınıza ahlak ve fazilete dair bir tek cümle de mi bırakmadınız? heh:)) batının defterini dürsünler, yaptıkları zulüm ve hesabı henüz sorulmayan soykırımı hatırlatsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü