Türkiye'den Merkel'e 5 önemli uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşecek olan Merkel 'e 5 hassasiyet aktarılacak:

Türkiye'den Merkel'e 5 önemli uyarı!
Türkiye'den Merkel'e 5 önemli uyarı!
GİRİŞ 18.10.2015 06:44 GÜNCELLEME 18.10.2015 06:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye, Suriye'deki gelişmeler, terör saldırıları ve mülteci krizinin gölgesinde bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Merkel'e 5 konudaki hassasiyetlerin iletileceği kaydedildi.   

1- Türkiye'nin Schengen'e geçişi 2016'nın ilk yarısında tamamlanmalı.
 

2- Mülteci krizinin çözümü için herkes elini taşın altına koymalı.
 
3- Suriye'de DAEŞ de, PYD de terör örgütüdür, silah verilmemeli.
 
4- AB'ye tam üyelik dışında hiçbir seçenek gündemimizde yok. 
 
5- Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olarak yakın işbirliğimiz sürmeli.

KÜLFET PAYLAŞILMALI 

Türkiye, Suriye'deki kaosla birlikte 2.2 milyon sığınmacıya kapılarını açtı. Türkiye'nin yaptığı harcama 8 milyar dolara dayanırken, tüm dünyadan gelen destek 410 milyon dolarda kaldı. Merkel'e bu tablo tekrar sunularak, "Külfet paylaşılmalı, ortak çalışma yapılmalı" denilecek.    
 
SCHENGEN'SİZ GERİ KABUL  
 
"Geri Kabul Anlaşması"nın, doğrudan Schengen ve vize liberalleşmesi ile ilgili olduğunu vurgulayan Ankara, "Türkiye'nin Schengen'e geçişi olmadan, Geri Kabul Anlaşması tam olarak uygulanamaz" diyor. Mülteci kriziyle de bağlantılı olan konunun 2016'nın ilk yarısında tamamlanması dile getirilecek. Görüşmede PYD'ye verilecek silahların, PKK kanalıyla Türkiye'ye yönelme riskinden duyulan rahatsızlık açıkça vurgulanarak, "Bu, bizim için kabul edilemez" mesajı verilecek. Ayrıca ÖSO'nun desteklenmesi politikasının önemine işaret edilecek. Türkiye'nin AB üyeliği konusunda kimi zaman dillendirilen "imtiyazlı ortaklık" gibi seçeneklerin gündemde bulunmadığı, tek seçeneğin "tam üyelik" olduğu vurgulanacak.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 17
  • faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyonist usaga hic güvenilmez.Dikkat olunmasi lazim
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Merkel tam bir şeytan türk ve müslüman düşmanı bu kadın ne istiyorsa tersi yapılmalı. Terörist israil in bir numaralı destekçisi bu kadın ülkemizde bir daha bu kadını görmek istemiyoruz.
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    ben merkelin sadece zavalli bir kukla oldugunu düsünüyorum. efendilerinin istediklerini yapmazsa ve zerre kadar karsi gelirse akibeti ayni cristian wulf gibi olur. alman medyasina bakin su anda. onlarda tam tersini söylüyor. bu gidisle sinir kontrolleri yine geri gelecek sengen sinirlarinda. oysaki hedefleri tam tersiydi.
    Cevapla
  • merkel merkel 8 yıl önce Şikayet Et
    ferkelin cevabi söyle olmustur: ilk önce abilerimle bir görüsim bakalim izin vereceklermi ? abileri kimler ? rothschildler (almanya ve ingiltere masasi) ve vatikan.
    Cevapla
  • kara46 8 yıl önce Şikayet Et
    yakın zamanda merkel de değişikliğe gidilebilir,fazla yüz vermeye gerek yok.seçim için para altın getirdiyse,paralara engel olmak lazım,iyi takip etmek lazım.
    Cevapla
  • SEÇİL 8 yıl önce Şikayet Et
    şu teklifi neden yapamıyoruz, suriyeliler ne bize nede size, birleşip Esedi indirin, suriyelilerde evlerine dönsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partili belediyede mobbing skandalı: Engelli personeli...
Nicolo Zaniolo'da korkulan oldu! Galatasaray'ın planı suya düşebilir