Avrupa ayaklandı, Türkiye'nin eli güçlendi

Paris’teki iklim zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’i görüştürmek için Fransa devreye girdi.

Avrupa ayaklandı, Türkiye'nin eli güçlendi
Avrupa ayaklandı, Türkiye'nin eli güçlendi
GİRİŞ 30.11.2015 02:53 GÜNCELLEME 30.11.2015 02:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağını düşürmesinin ardından Moskova yönetimi ''gerginlik politikası'' izlemeyi seçerken dikkatler, Paris'te bugün gerçekleşecek BM İklim Zirvesi'ne odaklandı. Zirveye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılıyor.

Moskova'dan yapılan değerlendirmelerde, Paris'te iki lider arasında bir görüşme gerçekleşmesi olasılığını bulunmadığı söylenmesine karşın, özellikle Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin iki lideri bir araya getirmek için yoğun çaba harcadığı vurgulanıyor. 

AVRUPA DEVREDE

Erdoğan ile Putin'in bir araya gelmesi konusunda başta Fransa yönetimi olmak üzere uluslararası kamuoyunun da Moskova'ya ciddi baskı uyguladığı belirtiliyor. Hollande ile birlikte İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de ''biraraya gelin'' çağrısı yapacağı vurgulanıyor. 

ANKARA'NIN ELİ GÜÇLENDİ

Diplomasi çevreleri, iki liderin bugün biraraya gelememesi halinde, bunun ''dünyanın sonu'' olmayacağını da vurguluyor. Türkiye'nin konuyla ilgili yapıcı adımlarını sürdüreceğini aktaran kaynaklar, Türkiye'nin yaklaşımı ve işbirliğini sürdürme çağrılarının, uluslararası zeminde Ankara'nın elini güçlendireceğini belirtiyorlar. 

YORUMLAR 13
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu beşinci türkiye sondajı gezi yirmibeş aralık suruç kobani kürtler pkk ve rusyayı sürdüler piyasaya ruslarla danışık dövüş çaktırmıyorlar diz çöktürmek istiyor ABD türkiyeye uyanalım
    Cevapla
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupa barıştırmak için seferbel oluyorsa gün gittikçe türkiyenin uluslararası zeminde güçlenmesini istememesindendir. zira dünyada tek başına buyruk israildir, ona öyle birşey yap topla tüfekle ilkene girer. türkiyeninde her geçen gün sivrilmesini istemiyorlar. barıştırıp sonrada erdoğan özürdiledi diyebilirler. amaç bak öyle cesurda değil der gibi
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    reisim putin moskovu yönetemiyor orayı alda nasıl yönetilir ğörsünler
    Cevapla
  • Mantaroviç 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin yalnız kalmaya mahkum. saldırgan. soğuk. acımasız. Masum kanı döken bir zalim.
    Cevapla
  • cem can 8 yıl önce Şikayet Et
    Dik Dur Eğilme BU Millet Seninle çeçenler seninle türkmenler seninle Yemin ediyorum Sayın Bahçeli bile seninle :)
    Cevapla
  • hidocan 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen bahceli gizli bir erdogan hayrani...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu