Başbakan noktayı koydu: Yerle bir ederiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği günü birlik ziyaret sırasında uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan noktayı koydu: Yerle bir ederiz
Başbakan noktayı koydu: Yerle bir ederiz
GİRİŞ 16.02.2016 04:52 GÜNCELLEME 16.02.2016 04:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, ''YPG'yi Azez'e 1.5 km. yaklaştığı için uyardık. YPG unsurları hemen Azez civarından uzaklaştırıldı. Azez'in düşmesine izin vermeyiz. Çekilmezlerse Minniğ Havaalanı kullanılamaz hale gelecek'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

YPG RUSYA'NIN PİYONU 

Bugün Türkiye'de PKK, Suriye'de de YPG Rusya'nın açık bir enstrümanıdır. Onun yayılmacı politikalarının piyonları. Rusya, Türkiye'yi sıkıştırabilmek için de bu araçları kullanıyor. Dolayısıyla bizim tutumumuzun son derece meşru bir temeli var. Türkiye, kendi güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alır, tereddüt etmeyiz. YPG, Fırat'ın batısına geçmeyecek, Azez'e de yani Afrin'in de doğusuna geçmeyecek. 

GERİ ADIM ATTILAR

(Salih Müslim'in) "Geri adım atmayacağız" demesinin bir anlamı yok. Geri adım attılar. YPG'yi Azez'e 1.5 kilometre yaklaştığı için uyardık. Şu anda YPG unsurları Azez civarından uzaklaştırıldı. Azez'e yaklaşırlarsa en şiddetli tepkiyi görürler. Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz. Bunu çok net bütün dünya bilmeli. Bu havaalanını, Türkiye'ye ve ılımlı muhalefete karşı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Çekilmezlerse o havaalanı kullanılamaz hale gelecek. Türkiye üzerinden, Avrupa göç akınları üzerinden baskı altında tutuluyor. Bu sadece Türkiye'ye değil, Ukrayna konusunda AB ile problem yaşayan Rusya'nın, Avrupa'ya dönük bir hamlesi. 

CHP HDP'LEŞİYOR

Milletvekilleri gidip yurtdışında YPG ağzıyla konuşuyor ve YPG'nin DAEŞ'e karşı ülkelerini savunan bir vatanperver örgüt gibi yansıtmaya çalışıyor. Bu HDP'nin dilidir. Yani CHP, HDP'leşiyor. CHP, Suriye halkını temsil eden ılımlı muhalefet dışında kalan unsurlarla iş birliği yaptı. 

ARINÇ İLE KONUŞACAĞIM

Sayın Arınç'ın ve diğer arkadaşların yaptığı açıklamaların, parti kurulları içinde, kendi içimizde konuşulması gereken konular olduğu kanaatindeyim. Bu konuda da kendileriyle daha önce de konuştum. Tekrar konuşacağım. Hiçbir zaman ben bu tartışmalar üzerinden AK Parti'ye dönük spekülasyon yapılmasına izin vermem. 

YORUMLAR 11
  • asas 8 yıl önce Şikayet Et
    lafta kalmasın icraat yap vur gitsin bize yar olmayan havaalanı kimseye olmasın başladın sonunu getir
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    yürekli adam, allah ruhuna güç katsın amin
    Cevapla
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Reis sonuna kadar..
    Cevapla
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    başbakanım hiç olmazsa şu mültecilerden 10 bin kişiyi bir araya getirip 21 gün lük temel eğitim verilsin suriyeye sokulsun yan gelip yatmasınlar
    Cevapla
  • Helal olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    Son birkaç ay içerisinde okuduğum en mantıklı yorum.
    Cevapla
  • gonca 8 yıl önce Şikayet Et
    gönüllü milis güçler oluşturulsun türkiye düşmanlarıyla savaşmak için gönüllüler örgütlenebilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!