Teröristbaşı Gülen hakkında ABD'den açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Türkiye'nin, Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesi talebine ilişkin 20 Ocak'tan önce bir gelişme beklemediklerini söyledi.

Teröristbaşı Gülen hakkında ABD'den açıklama
Teröristbaşı Gülen hakkında ABD'den açıklama
GİRİŞ 10.01.2017 02:00 GÜNCELLEME 10.01.2017 04:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, FETÖ elebaşı Gülen'in iade süreci ile Türk-Amerikan ilişkilerinin son durumuna ilişkin soruları cevapladı.

YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ

Josh Earnest, Türkiye'nin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesi talebine ilişkin, "Adalet Bakanlığı, Türk hükümetinin yaptığı iade talebini destekleyecek ne gibi delillerin olduğunu tespit etmek için Türk muhataplarıyla birkaç aydır yakın bir şekilde çalışıyor." açıklamasını yaptı.

EARNEST: "BİLMİYORUM"

Bu sürecin ne aşamada olduğuna dair elinde güncel bir bilgi olmadığını söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü, "20 Ocak'tan önce konuya ilişkin bir gelişme beklenip beklenmemesi gerektiği" yönündeki soruya da bu tür süreçlerin zaman aldığı vurgusunu yaparak, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı son telefon görüşmesine ilişkin de değerlendirmeler yapan Earnest, Obama'nın, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye dileklerini ilettiğini hatırlattı.

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİĞİMİZ

"Türkiye, ABD'nin çok önemli bir NATO müttefikidir. Nadiren ortaya çıkan bazı farklılıklarımıza rağmen Türkiye ile olan güçlü iş birliğimize değer veriyoruz." diyen Josh Earnest, her iki ülke vatandaşlarının güvenliklerinin Washington ile Ankara'nın en önemli önceliği olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • suat gözübüyük 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan TERÖRİST ülke. dünyanın ingiltereden sonra 2. şeytanı. pkk yı pyd yi ypg yi deaşı ve daha bi çok terör örgütünü kurup bizlere karşı kullanma ahlaksızlığınızı biliyoruz. PILINIZI PIRTINIZI TOPLAYIP ÜLKEMİZDEN DEFOLUN özellikle hava üssü incirlik ve diğerlerinden
    Cevapla
  • Majeste 7 yıl önce Şikayet Et
    Belki 32 ocakta verirler sakın olmak lazım
    Cevapla
  • Karamanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür memlekettekiler epey temizlendi, kalanda temizlenirse amerikanın elinde patlar geride göndermez onuda onlar temizler, amerikanın işi bu tuvalet kağıdı gibi kullan at
    Cevapla
  • Selami Uçar 7 yıl önce Şikayet Et
    Vermeyecekleri belli oldu. Daha Yunanistan' daki vatan hainlerini alamadık. ABD' nin kolları heryerde. Gidip nokta operasyonu yapıp imha etmek lazım.
    Cevapla
  • Gamze 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd çok yalancı ve sahtekar bir müttefikimiz, Türk milleti Abd nin devlet vasfını yitirmekte olduğu konusunda hemfikirdir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'