Irak Başbakanı'ndan Türkiye'ye mesaj

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "Türkiye komşumuzdur ne biz ondan uzaklaşabiliriz ne de kendisi bizden uzaklaşabilir" dedi.

Irak Başbakanı'ndan Türkiye'ye mesaj
Irak Başbakanı'ndan Türkiye'ye mesaj
GİRİŞ 09.01.2016 13:58 GÜNCELLEME 09.01.2016 14:05
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Haydar el-İbadi, Irak Polisi'nin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bağdat'ta  düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Türkiye ile düşman olmak istemiyoruz. Irak  topraklarındaki Türk güçlerin bulunmasına izin vermeyiz. Türkiye, komşumuzdur ne  biz ondan uzaklaşabiliriz ne de kendisi bizden uzaklaşabilir. Türkiye'nin askeri varlığı Irak'ın egemenliğinin ihlalidir. Biz IŞİD ile mücadeleye muktediriz. Eğer bir ülkenin yardımına ihtiyaç duyarsak da talebe bulunuruz" ifadelerini kullandı.
 
SUUDİ ARABİSTAN'A TEPKİ

İbadi, "Bölgede yaşanan kızışmadan dolayı üzüntü duyuyoruz ve bu  kimsenin çıkarına değil. Irak, kimseyle çatışmaya girmek istemiyor. Irak'ın Suudi Arabistanlı din adamının idamına itiraz etme hakkı vardır" ifadelerine yer verdi.
 
Irak'ta Iraklılar dışında IŞİD ile karada savaşacak hiçbir yabancı gücün bulunmadığını öne süren İbadi, uluslararası koalisyon güçlerine ait tüm  eğitmen ve müsteşarların Irak'a vize ile giriş yaptığına işaret etti.
 

YORUMLAR 27
  • ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bize karşı gerçekten büyük bir metanet gösteriyor. Onlar bizim topraklarımıza askeri üs kursaydı biz ne yapardık??
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye orada daeş,i vuruyor siz hainlik yapıyorsunuz!
    Cevapla
  • doğan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bıktık sizin şu takiyyenizden.topraklarınızdan Türkiyeye zarar geliyor, önleyemiyormusunuz yoksa iran size önlememi diyor ne olduğu belli değil.Küresel güçlerin elinde oyuncak oldunuz.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD dünyanın öbür ucundan geldi vurdu gık demediniz ,vuranmı yaranıyor bizde vuralımmı ne diyorsun
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    zorunamı gitti gardaş herkes orda .ellere varda bize yoh mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!