Boko Haram Çad gölünü kuruttu!

Yaklaşık 30 milyon kişinin su kaynağı olarak kullanılan Çad Gölü, Boko Haram saldırıları yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Boko Haram Çad gölünü kuruttu!
Boko Haram Çad gölünü kuruttu!
GİRİŞ 13.01.2016 17:34 GÜNCELLEME 14.01.2016 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çad Gölü Komisyonu: "1960'larda 25 bin kilometrekare olan gölün yüz ölçümü şimdilerde bin 350'ye yakın" Sahel bölgesinde 30 milyona yakın insanın su ihtiyacını karşılaması için 2008 yılında başlatılan Çad Gölü ıslah projesi, Boko Haram'ın saldırıları yüzünden tamamlanamıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ YATIRIMCILARI KAÇIRDI

Merkezi ABD'de olan New York Hukuk Servisi'nden Attaieb Djourab, AA muhabirine değerlendirmesinde, Çad Gölü bölgesindeki ülkelerin, Boko Haram gibi terör örgütlerinin saldırıları nedeniyle önceliği terörle mücadelele ve güvenlik konusuna verdiğini ifade etti. 

Bölgede yaşam kaynağı olarak görülen Çad Gölü ıslah projesinin sürdürülebilirliği için finansman kaynağı gerektiğine dikkati çeken Djourab, güvenlik durumunun yatırımcıları bölgeden uzaklaştırdığını vurguladı.

 

YORUMLAR 2
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Daes kimi katl/soykirim yapmaktadir ehli sünneti, niye cünkü Israile firata kadar yer yapmak icin oraya israile hazirliyor. 20 Milyon Suriye ile basedemez ondan ISRAIL Daes gibi Terrör örgütleri kurmaktadirlar.
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    DAES ISRAIL ICIN HAZIRLIK YAPIYOR. Bakin israilin iki mavi seritli bayraya. Biri Nil Nehri Digeri Firat Nehri ve bu demektir ki israilin bizim topraklarda gözü var ve Chp de ISRAIL ile IS BIRLIGI icindedir. CHP LAIKLIGI koruyacak ki israil bu hedefine ULASABILSIN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman