Ters köşe! Bir ülke daha Katar ablukasına katıldı!

Katar'a, diplomatik tecrit uygulayan ülkeler arasına Ürdün'de katıldı. Dün, Ürdün'ün Katar'a yönelik yaptırımlara itiraz ettiği belirtilmişti.

Ters köşe! Bir ülke daha Katar ablukasına katıldı!
Ters köşe! Bir ülke daha Katar ablukasına katıldı!
GİRİŞ 07.06.2017 00:09 GÜNCELLEME 07.06.2017 03:37
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Ürdün'ün Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapatacağı bildirildi.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed Momani, yaptığı açıklamada, Katar ile diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürülmesine ve El-Cezire'nin ofisinin kapatılmasına karar verdiklerini duyurdu.

GEREKÇE "BÖLGESEL İSTİKRAR"

Momani, kararın bölgesel istikrarın sağlanması, Arap ülkelerinin politikalarının koordine edilmesi ve bölgedeki krizlere son verilmesi amacıyla alındığını kaydetti.

ÜRDÜN TERS KÖŞE YAPTI

Dün, Ürdün'ün Katar'a yönelik ablukaya itiraz ettiği ve ablukaya katılmayacağı belirtilmişti.

ABLUKAYA KİMLER KATILIYOR?

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen dün "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

3 ülkeden 'Katar' kararına itiraz geldi!

Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.

'Katar'ı istila edebilirler! Hareketlilik var'

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içerisinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar ise söz konusu iddiaları yalanlamış, ülkenin bir süredir "amacı devlete zarar vermek olan ve tamamı uydurma olan bir iftira kampanyasına maruz kaldığını" vurgulamıştı.

Moritanya'dan Katar kararı

YORUMLAR 90
  • ergun 6 yıl önce Şikayet Et
    Ee bu ABD 20 YIL ÖNCE SADDAMA SENINLEYIZ DEYIP IRANLA SAVASTIRMADIMI? şimdi araplarla araplari birbirine kirdiracak.... düşüne biliyormusunuz irakta atom bombasi var deddiler ne oldu? daha 1 yil olmadi Türkiyeyide ABDnin gudumune sokmak isteedilermi? .... Bu araplarda akil olsa iraninda dedigi gibi İNEK GİBİ SAGILMAZLAR... EEE inek sütvermeyecek ne olcak kesilecek ....ANLAYAN ANLADI
    Cevapla
  • ahmet muhtar 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazikla olsun size amerikanin israilin tasmali emir kullari.ne guzel emir dinliyorsunuz.amerika tak diye emr eder siz de şak diye uygularsiniz.insanda biraz gaysiyet olur be.müslümanın izzetini ayaklar altina aldınız.allah sizi kahredecek insallah
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak a yapılan oyunu ABD tekrarlıyor Irak a Kuveyt senin al dediler.Şimdi Suudi Arabistan a katar senin diyorlar dikkat Suudi ler aman MÜSLÜMAN MÜSLÜMANLA SAVAŞMASIN AMANN DİYORUM!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya İran yada Sudiler diye seçmeleri gerekiyordu.Bölgede İran politik olarak çok etkilidir.Suriye Irak Yemen Katar Lübnan Filistin Pakistan Afganistan.
    Cevapla
  • HAcı 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika haleb bu arapları kullanıyor.akıllanmaz bunlar.teker teker yok edecek amerika bu arapları..ama:araplar bunu akıllarına sokmazlarmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!