Putin dört gözle bekliyordu! 'Hançer'i vurdular

Putin'in büyük önem gösterdiği Kinzhal (hançer) isimli hipersonik füzenin son testlerinin de başarılı bir şekilde tamamlandığı öğrenildi.

GİRİŞ 14.07.2018 15:39 GÜNCELLEME 14.07.2018 16:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Mart ayında testlerin bir kısmının dünya basınına servis edilmesiyle büyük merak uyandıran füze sisteminin MİG-31 Rus savaş jetlerinde testlere başlanacağı duyurulmuştu.

O dönemden beri testleri gerçekleştirilen füzelerin testleri başarıyla tamamlandığı öğrenildi. Hipersonik füzenin Tupolev Tu-22M süpersonik savaş jetlerinde de deneneceği, fakat şu haliyle MİG-31'lerde kullanıma hazır olduğu dile getirildi.  

 

 

ABD'nin bu füzeye karşı kendini savunacak silahı yok

ABD basını hipersonik füze sistemi 'Hançer' ile ilgili yaptığı yorumda ABD'nin bu füze sistemine karşı kendisini savunacak bir savunma silahının olmadığını iddia etti.

Hipersonik füze sisteminin menzili 2 bin kilometre. Füze ayrıca nükleer başlık taşıyabiliyor, hızı normal bir füzenin 10 katı daha fazla.

Hızı sayesinde füze savunma sistemlerine yakalanma ihtimali olmadığı belirtilen füzelerin 2020 yılına kadar Rusya Savunma Bakanlığı envanterine girebileceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • RAM 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de masum müslümanlar üzerinde denerler ya da denemişlerdir.
    Cevapla
  • Kemalettin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav he heee potin
    Cevapla
  • Osmanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede müslümanları bombalayacaklar esad rejimi ile birlikte bizimkilerde tepki göstermiyecek. Ondan sonra neden suriyeliler geldi diye şikayetçi olmayın. Türkiye esad rejim ve dostlarına karşı dik durmadı en başta rusya ve iran.
    Cevapla
  • sami 5 yıl önce Şikayet Et
    gördüysen füze ufacık değil uçağın altını tamamen kaplıyo nerdeyse .
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 5 yıl önce Şikayet Et
    rusların uydurması bunlar ufacık füze 2000 km gitmez fizik kuralarına aykırı
    Cevapla
  • ERCAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Füze hakkında çok şey biliyormuş gibi yazmışsın da senin dediğin sıvı yakıt için geçerli. Katı yakıtlı füzelerin yakıt bölümü daha küçük boyut da olduğu için füze boyutu küçülmüş oluyor... önce araştır öğren bi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı