İran'dan sürpriz itiraf: Sarsılıyoruz

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD yaptırımlarının devreye girmesiyle İran ekonomisinde sarsılmalar olduğunu söyledi. Çoğu zaman en üs perdeden yapılan açıklamalarda, ekonominin güçlü olduğu, yaptırımlara karşı direnildiği ve sıkıntının olmadığı ifade ediliyordu.

İran'dan sürpriz itiraf: Sarsılıyoruz
İran'dan sürpriz itiraf: Sarsılıyoruz
GİRİŞ 24.12.2018 17:37 GÜNCELLEME 24.12.2018 17:38
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cihangiri, Ekonomi ve Maliye Bakanı Ferhad Dejpesend, Çalışma Bakanı Muhammed Şeriatmedari, Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Mansur Golami, Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Teşkilatı Başkanı Ali Asgar Munisan ve Cumhurbaşkanı Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'ın katılımıyla başkent Tahran'daki Yüksek İstihdam Kurulu toplantısında konuştu.

 

 

Ülkedeki işsizlik ve ekonomik sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cihangiri, ABD yaptırımlarının devreye girmesiyle İran'ın ekonomik sektörlerinden bazılarının baskı altına girdiğini dile getirdi.

İshak Cihangiri, bunun neticesinde enflasyon, döviz kuru, ekonomik büyüme, yatırım ve işsizlik oranlarında sarsılmalar meydana geldiğini aktardı.

 

 

Bu şartlarda hükümetin önceliğinin hazırlayacağı programlarla yaptırımlardan kaynaklı baskıları hafifletmek olduğunun altını çizen Cihangiri, istihdam alanlarının çoğalması için özellikle kırsal kesimde çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

İran'da hâlihazırdaki işsiz sayısının 3 milyon 200 bin olduğunu söyleyen İshak Cihangiri, bu sayıya her yıl 800 bin istihdam ihtiyacının eklendiğini kaydetti.

Toplantıda konuşan Çalışma Bakanı Muhammed Şeriatmedari de ABD yaptırımlarıyla ülkedeki işsiz sayısının arttığını belirterek, bakanlık olarak önceliklerinin istihdam alanlarını çoğaltmak olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • şevket 5 yıl önce Şikayet Et
    irana turistik gezi yapmanın tam sırası neden ucuz
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Rus olmaydi Iran alevler icinde yanardi simdi. basinizdakiler zalim. size dis cöktürecekler. Iranlilarin da bi krali var o gecsin basa insanlara hizmet etsin.
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ! sen cihangiri deyilmisin niye sarsılıyorsun. Kahraman Türkler imdata yetişiyor sabırlı olun,selâm ve dua ile.
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiye olmasaydi daha da vahimfldi durumunuz Allah bizleri vesile kildi
    Cevapla
  • türk 5 yıl önce Şikayet Et
    iran bitmiş neyin hesabını yapıyor şuan türkiyede suriyeliden fazla iranlı var hepside iltica ediyor bunu kimse bilmiyor büyük şehirlerde nere giderseniz gidin iranlılara rastlarsınız ülkesi iyi olan kimse vatanını terk etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz