Rusya ve İran'ı bekleyen tehlike! Kararı verdiler

ABD Senatosu, İsrail’i boykot etme kampanyaları yapan şirketlerle mücadele edilmesi de dâhil, Suriye ve müttefiklerine yaptırım içeren bir yasa tasarısı çıkardı. Senato'da Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell ve diğer Cumhuriyetçiler tarafından desteklenen Ortadoğu'da ABD’nin Güvenliğini Güçlendirme isimli yasa tasarısı, dün gerçekleştirilen oylamada 23’e karşı 77 oyla ile kabul edildi.

Rusya ve İran'ı bekleyen tehlike! Kararı verdiler
Rusya ve İran'ı bekleyen tehlike! Kararı verdiler
GİRİŞ 07.02.2019 10:28 GÜNCELLEME 07.02.2019 10:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tasarı, İran ve Rusya tarafından desteklenen Suriye hükümetinin Suriye Havayolları Kurumu tarafından sağlanan enerji, iş, hava taşımacılığı, uçak yedek parçaları veya tarafından yürütülen inşaat ve mühendislik projelerinde yer alan veya enerji endüstrisini destekleyenler konusunda yaptırımlar uygulamayı planlıyor. Tasarı ayrıca, Suriye hükümeti ile işbirliği ve finansman sağlayan kuruluş ve kişilere yeni yaptırımlar getiriyor.

 

 

Şark'ul Avsat'ın haberine göre Taslak proje, Senato tarafından daha önce onaylanan ve ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesine ilişkin bir dizi değişiklikleri kapsıyor. ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın yenildiği gerekçesi ile birliklerini Suriye’den çekeceklerini duyurmuştu.

Öte yandan Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio tarafından verilen yasa tasarısı, Filistin topraklarında İsrail işgaline son verilmesi amacıyla kurulan "Boykot, Tecrit, Yaptırımlar Hareketi" (BDS) ile mücadele etmeyi amaçlıyor.

 

 

Yasa tasarısının, boykotun anayasal bir hak olduğunu düşünen ve tasarıya karşı olduğunu ifade eden Demokratların da yer aldığı Temsilciler Meclisine sunulması gerekiyor.

YORUMLAR 3
  • Gül 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin nin koynuna girmedigi lider yok, hergün başka biriyle, nasıl guvenenebiliriz ki bu adama , dost mu düşman mı
    Cevapla
  • Yani 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika halkina aciyorum.Yoneticileri maalesef amerikan halkini umursamiyorlar.Halki borc batagiyla,bankalara kaptirdiklari evleriyle mesgul.Yoneticileri de israili kurtarmakla mesgul.
    Cevapla
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın israile köpeklik etmeyide oylarıyla o makamlara geldiğiniz amerikan halkı için birazda çalışın. Suç sizde değil sizş seçen dangalak amerikalılarda. Paranın köpekleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!