Fransa'dan kan donduran görüntüler! Eylemcinin eli bileğinden koptu

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım 2018'de başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine isyana ve öfkeye dönüşen "Sarı Yelekliler"in protestosundan bugün korkunç bir görüntü geldi. Sokağa çıkan bir eylemcinin, polisin attığı bir "bomba" ile eli bileğinden koptu.

GİRİŞ 09.02.2019 16:40 GÜNCELLEME 09.02.2019 17:17
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Haber7 / Dış Haberler Servisi

Fransa'da akaryakıta gelen zam sonrası başlayan ancak daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ve hükümete karşı protesto eylemlerine dönüşen gösteriler devam ediyor.

 

 

Kendilerini "Sarı Yelekliler" olarak tanımlayan hareket, bugün yine Paris sokaklarına çıktı. Paris'te toplanan eylemciler ile Fransız polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Polis, eylemlerin başladığı günden bu yana şiddetin dozunu yüksek tutuyor. Bugün de aynı durum yaşandı. Eylemcilere jop ve biber gazıyla müdahale edildi.

BİR PROTESTOCUNUN ELİ KOPTU

Sarı Yelekliler grubunun liderlerinden Jerome Rodrigues, geçtiğimiz haftalarda polisin sert müdahalesi sonucu bir gözünü kaybetmişti.

Bugün ise başka bir korkunç görüntü geldi. Bir protestocunun polisin attığı "bomba" ile eli bileğinden koptu. Eylemciye ilk müdahale arkadaşları tarafından olay yerinde yapıldı.

ÜLKEYİ SARAN PROTESTOLAR

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım 2018'de başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine isyana ve öfkeye dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Gösterilerde 11 kişi hayatını kaybetti ve 2 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 6 bin kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi hapis cezasına çarptırıldı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 50
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet'in beşiğinde yaşananlar için çok endişeleniyoruz.!!? Ama macron durumun ne kadar ciddi olduğunu farketmiş eee. emsallerini gördü başına nasıl bir çorap örülmeye girişildiğini yakınen biliyor!
    Cevapla
  • yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Olayları desteklemekle kalmıyor fransa hükümetini göstericelere fransız kaldığı içinde ayrıca kınıyoruz.Kınayı daha sonra yollarızz..
    Cevapla
  • 421 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he he sonra ne yapalım..
    Cevapla
  • Can Polat 5 yıl önce Şikayet Et
    polis orantisiz guc kullaniyor ayip oluyor ama.
    Cevapla
  • Biz 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz gezide cok sukur iyi ustesinden geldik. Bunlarin devleti korkak oldugu icin hemen bombaya tufege sariliyor. Biz de tomalar kullanildi ve sadece 12 kisi oldu toplamda. Bunlarda defter daha yeni acildi 11 olmus. Ayrica cok agir yaralanmalar var. O zaman gezicileri destekleyen fransizlar acaba simdi ne diyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!