Avrupa Adalet Divanı'ndan skandal helal et kararı!

Avrupa Adalet Divanı, İslami usullere göre kesilen hayvanların et ürünlerinde AB'nin organik ürünlerinde kullandığı "Bİo" veya "Organik" etiketinin kullanılamayacağına hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı'ndan skandal helal et kararı!
Avrupa Adalet Divanı'ndan skandal helal et kararı!
GİRİŞ 26.02.2019 17:30 GÜNCELLEME 26.02.2019 17:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Fransız Hayvan Koruma Örgütü’nün İslami usullere göre kesilen hayvanların organik ürün olmadığı konusunda mahkemeye başvurması üzerine Fransız makamları da davayı Avrupa Adalet Divanı'na (ECJ) taşıdı.

 

 

Avrupa Adalet Divanı, hayvanların refahının organik ette önemli bir rol oynadığını, İslami usulde bıçakla kesilmesi yüzünden hayvanların acı çektiğini ve bu yüzden işlemin organik standartlarından uzak olduğuna hükmetti.

Mahkeme, bıçakla kesimin Avrupa standartlarına göre hijyenik olmadığı gerekçesiyle İslami usullere uygun kesilen hayvanların et ürünlerinde AB'nin organik ürünlerinde kullandığı "bio" veya "organik" etiketinin kullanılamayacağına hükmetti.

 

 

Organik ürünlerde hayvanın refahı önemli maddelerden birisini oluşturuyor.

YORUMLAR 26
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın yeni İslam oyunu. Helal damgası alıp EU damgası almadığı taktirde biz onaylamıyoruz bunları satamazsın diyecek satıcıya. Gavur gavurdur, huyundan vazgeçmez.
    Cevapla
  • Ali Veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar haklı. Bio, organik, hijyenik ve helal kesim farklı şeyleri ifade eder. Sembolleri de farklı olmalı ve Müslümanlar için hepsi olsa daha iyi olur.
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında ölçüm değerleri ile bakılsa Kafasına vuruklarak öldürülen ile elektrik şoklama ile öldürülen hayvanlar daha çok yıpranmış olabilir. Bu delil ortaya konmadan hayvanın refleksine bakarak konuşmak tahminden öteye gitmez bu karar değiştirilebilir aslında. Kandaki mikro organizmalar , kan ile dışarı atıldığı için aslında daha güvenli kesmek.
    Cevapla
  • furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    tağut verse verse böyle hüküm verir.
    Cevapla
  • Subhi 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında o kadar çok iştahları kabarıyorki, şaşırıyorlar helal et tüketiminin miktarını kendileri belirliyorlar ve salyanlarını saklayamıyorlar, kendileri sektörü elegeçirmeye çalışıyorlar ama artık insanlar çok bilinçli onların helal naralarını kimse yutmuyor, hemen hayvan sever derneklerine talimatı basıyorlar !!! Ama bu yoğurt yine tutmaz, o pastadan pay isteyen iman edeceklerki kestikleri müslümanlar tarafından kabul görsün !!!! Yoksa biz ihtiyacımızı kendimiz karşılarız !!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü