Onlarca aile yola çıktı! Türkiye'ye doğru geliyorlar

Hama’nın batısındaki köyleri Suriye rejim güçleri ve milislerinin top atışlı ve roketli saldırısına uğrayan Sehl Gab köyünden onlarca aile, Türkiye sınırına doğru ilerliyor.

GİRİŞ 23.03.2019 16:30 GÜNCELLEME 23.03.2019 17:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suriye rejim güçleri, Hama’nın batısındaki Sehl Gab köyüne saldırdı. Saldırının ardından onlarca aile, Türkiye sınırındaki Şahşebu Dağı'nın eteklerindeki Şir Mağar köyüne doğru göç etmeye başladı. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyelilerin bir kısmı çadır kurarken, kimi aileler de arabalarında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bazı çadırlarda beş aile birlikte kalıyor. Bazı aileler de boş evlerde kalıyor.

 

 

Şir Mağar köyü mahalli idare heyetinden Ali, "Biz mahalli konsey olarak bu civarda Suriye ve Rus kuvvetlerinin bombalaması sebebiyle evlerini terk eden 900 aile tespit ettik. Bu aileler güvenli bir bölge bulmak üzere Suriye sınırına geldi" dedi.

Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan Suriyeli aileler ise, köylerinin bombalanmasının durdurulmasını ve ülkeye istikrar gelmesini istediklerini dile getirdiler. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    biz İsrailin Rejimin Rusyanın Batılıların yerinden yurdundan kovduğu mültecilerin alan boşalttığı kendine alan açtığı coğrafyanın bakıcısı olmamalıyız derhal Suriyenin dogusunu ve mümbiçi temizleyip bu insanları oralara yerleştirmeliyiz
    Cevapla
  • İnsansızlaştırma 5 yıl önce Şikayet Et
    O toprakları tamamen insandan arındırıyorlar.hiç insan bırakmamaya yemin etmişler.zaten Suriye diye bir devlet kalmadı.Esed diye bir başkan zaten yok.kukla piyon yönetim.siyonizmin hedefine destek veriyor.bu zulümleri ancak güçlü Türkiye durdurur.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    suriye devletiyle muhalifleri barıştırıp ilişkilerimizi geliştirmeliyiz yeter artık ülkemizdeki Suriyelileri göndermek istiyoruz onlar buraya geliyorlar içeri sokmadan sınırda bakmalıyız
    Cevapla
  • Strateji. 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Suriye devleti zayıfladıkça bir yandan PKK/YPG toprak koparıyor bir yandan İsrail toprak koparıyor. Niyetin iyi olması sonucun iyi olmasını garantilemiyor. Müslümanlar Esad diktatöründen kurtulsun tamam da bunu yapacak gücün yoksa sen Esad'ı sarsıyorsun oluşan boşluktan PKK ve İsrail faydalanıyor. Bu Türkiye'nin hayrına değil zararına.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen avrupa kapıları açılsın.Türkiye zaten işsizlik rekoru kırmakta.Türkiyenin bunlara bakacak gücü yok.Saldıran devlet yada rejim siviller için kamp yapmalı ve kendi sivil vatandaşlarına bakmalı.
    Cevapla
  • muyo 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi birde bunlarlamı uğraşacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Yıldızların altında tarihi yolculuk