Ukrayna duyurdu! Rusya denizcileri serbest bırakacak

Rusya’nın, geçen kasım ayında Kerç Boğazı’nda gözaltına aldıktan sonra tutukladığı Ukraynalı denizcileri serbest bırakmaya hazırlandığı açıklandı.

Ukrayna duyurdu! Rusya denizcileri serbest bırakacak
Ukrayna duyurdu! Rusya denizcileri serbest bırakacak
GİRİŞ 30.08.2019 10:11 GÜNCELLEME 30.08.2019 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukraynalı denizcilerin, Moskova ile Kiev arasında bazı tutukluların takas edilmesini öngören anlaşma kapsamında ülkelerine iade edilmeleri için hazırlıkların sürdüğü belirtildi.

 

 

Ukrayna’nın yeni Başsavcısı Ruslan Ryaboşapka, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Takas yapıldı. Denizciler, ayrıca (diğer tutuklular) Sentsov, Karpyuk, Baluh ve Grib evlerine dönüyorlar. Bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi’nde yapılan açıklamada ise, “Tutuklu kişilerin karşılıklı olarak serbest bırakılması süreci devam ediyor. Sürecin bittiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” denildi.

Rusya ve Ukrayna devlet başkanları Vladimir Putin ile Vladimir Zelenski arasında 11 Temmuz’da yapılan telefon görüşmesinde, iki ülkede bulunan bazı tutukluların takas edilmesi konusunun ele alındığı bildirilmişti. Rusya, 25 Kasım’da Azak Denizi’nde karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle üç Ukrayna savaş gemisine el koymuştu. Olay sırasında gözaltına alınan 24 Ukraynalı denizci, yaklaşık dokuz aydır Rusya’da tutuklu bulunuyordu.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna azak denizi ile karadeniz arasına batı tarafından ikinci boğazı açmalıdır.azaka rahat girebilsin.azakı kaybetmesi tamamen ab nin ve abd nin hatasıydı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz