Türkiye'ye umut bağladılar! DEAŞ'a katılan kadın ve çocuklar dönebilir

Hollanda Televizyonu (NOS)'un haberine göre, çocukları DEAŞ'a katılan aileler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında kamplarda kalan kadın ve çocukların Hollanda'ya dönebileceklerini düşünüyor.

Türkiye'ye umut bağladılar! DEAŞ'a katılan kadın ve çocuklar dönebilir
Türkiye'ye umut bağladılar! DEAŞ'a katılan kadın ve çocuklar dönebilir
GİRİŞ 12.10.2019 12:31 GÜNCELLEME 12.10.2019 12:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hollanda Televizyonu NOS'ta yayınlanan röportajda birçok aile adının gizli kalmasını isterken, Rachid adlı Amsterdamlı genç, 2015 yılında DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye giden kız kardeşi için geri dönüş umudu belirdiğini anlattı.

 

 

Kız kardeşinin ikisi yetersiz beslenme nedeniyle ölen 3 çocuk doğurduğunu söyleyen Rachid, hayatta kalan yeğeninin de zor koşullarda yaşadığını belirtti.

Hollanda, DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye giden vatandaşlarını geri almak istemiyor. Hükümete göre, bölge, temsilci göndermek için yeterince güvenli değil.

 

 

Rachid, 1 yıldır uğraşmalarına rağmen, hükümetin, Hollanda'da doğup büyüyen ve hala bu ülkenin vatandaşı olan kız kardeşini geri getirmek için hiçbir adım atmadığını söylüyor.

Rachid ve diğer aileler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'ye ulaşan kadınları ve çocukları kendi ülkelerinin elçiliklerine göndereceği" sözlerinin kendilerine umut verdiğini vurguluyor.

Aileler, "Eğer Erdoğan'ın söyledikleri gerçekleşirse, Türkiye'nin teslim etmesinin ardından DEAŞ'a katılan anneleri yargılanacak ama en azından onların çocukları güvenli bir ortama kavuşacak" diyor.

Hollanda kaynaklarına göre şu anda Suriye'nin kuzeydoğusunda 35 Hollandalı kadın ile 90 çocuk gözaltında bulunuyor.

YORUMLAR 8
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben biliyorumki Türk bunlarada merhametli olur.zulüm etmez...Bizim has düşman pyd,ypg ve destekçileri.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda Sıkı tutun , DEAŞlar geliyor. Seni Atom bombasına boğacağız... Kraliçe Kalp krizi geçirmesin. Kraliçe Beatrix Vatandaşlarını almalı...
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Sultan Mehmet nadılki İstanbulu almak için top yaptı topü yapmak için bizansın içine girip zindandan. Adamı kaçırdı ve otopu yaptı bizansın aldı sanki bize ozaman da sillah vermemişler biz Allahı yardımıyla zoru başarmış bir neslin torunlarıyız sırtında iple gemileri çekmiş bir milletiz vermeseniz vermeyin su yolunu Allahın izniyle bulur
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu bacıları kurtarsın inanıyorum ki kandırıldılar.Ama ne fayda kafirlerin ellerinde esirler çıkamıyorlar Rabbim onları esaretten kurtarsın Allahümme amin.
    Cevapla
  • yerli vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    holanda geri istemiyor,sebebi de eli kanli cani terorist olduklari icin diyorlar. kandirilan genclere merhamet edilmeli. Turkiye pkklilar icin de hep boyle yapmistir.isid bir bati urunudur,gercekler ort bas edip "islami" teroru Turkiye hukumetin uzerine yuklemektedirler. cok kirli ve adi oyun,solcusu sagcisi hepsi ayni fasist holandada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!