Türkiye ve Rusya'nın ikinci ortak devriyesi tamamlandı!

Suriye'de güvenli bölge uygulamaları kapsamında Türk ve Rus askerlerinin ikinci ortak devriyesi tamamlandı. 2 saat süren devriye Ay el Arap bölgesinde yapıldı.

GİRİŞ 05.11.2019 14:21 GÜNCELLEME 05.11.2019 14:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Soçi Mutabakatı kapsamında Rusya ile ortak devriyenin ikincisi tamamlandı. 2 saat süren devriye sonrasında Rus ve Türk askerleri devriye noktasına geri dönüş yaptı.

Şanlıurfa'nın Mertismail köyünden Suriye tarafına geçilerek askerler, ilk devriyede olduğu gibi askerler, 10 kilometre derinliğe kadar indi.

Devriyeye iki taraftan beşer zırhlı araç katıldı. Askeri kaynaklar farklı noktalardan devriye faaliyetlerinin henüz planlanmadığını kaydetti.

 

 

İLK DEVRİYE CUMA YAPILMIŞTI

Türk ve Rus birlikleri, Resulayn ile Kamışlı arasındaki bölgede ilk ortak kara devriyesini geçen cuma günü yapmıştı.

Ortak devriye, Resulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede yürütüldü. 8 zırhlı aracın katıldığı 4 saat süren devriyede 10 kilometre derinliğe inilmiş ve 87 kilometre kat edilmişti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, devriyeye ilişkin açıklamasında "Bu süreçte herhangi bir YPG/PYD paçavrasına rastlanmadı" dedi. Kalın'ın açıklamasına göre, 3 noktada tünel çalışması tespit edildi.

 

YORUMLAR 2
  • oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    kafirlerden dost edinmeyiniz
    Cevapla
  • akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    aynel arap sınırındaki suruç belediyesine kayyum bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz