Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!

Hamas , silahlı kanadına atıfta bulunarak, "El Kassam Tugayları liderliğindeki yiğit direnişimiz halkımızı savunmaya tamamen hazırdır" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 06.05.2024 15:46 GÜNCELLEME 06.05.2024 16:38
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyona hazırlık amacıyla bazı mahalleleri boşaltma kararıyla ilgili "Netanyahu hükümetinin soykırımı sürdürmekte ısrar ettiği" değerlendirmesinde bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci ordunun Refah'taki adımları, terörist Netanyahu hükümetinin, Filistin halkına yönelik soykırım savaşını sürdürmekteki ısrarını gösteren Siyonist bir suçtur." denildi.

Hamas, Refah'taki herhangi bir kara operasyonunun İsrail güçleri için bir "piknik" olmayacağını söyledi.

"KASSAM TUGAYLARI HALKIMIZI SAVUNMAYA HAZIR"

Grup, silahlı kanadına atıfta bulunarak, "El Kassam Tugayları liderliğindeki yiğit direnişimiz halkımızı savunmaya tamamen hazırdır" açıklamasını yaptı.

ACİL EYLEM ÇAĞRISI

Hareket aynı zamanda İsrail'in planladığı saldırıyı durdurmak için uluslararası topluma acil eylem çağrısında bulunarak, bunun çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere yüz binlerce savunmasız sivilin hayatını tehdit ettiğini söyledi.

Hamas ayrıca BM'nin Filistinlilere yönelik Mülteci Örgütü (UNRWA) dahil olmak üzere insani yardım kuruluşlarına Refah'tan ayrılmamaları çağrısında bulundu.

Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...

26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • Murat76 1 hafta önce Şikayet Et
    Rehinelerden bir kaçı israil saldırısı sırasında ölebilir, olmaz mı acaba.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 hafta önce Şikayet Et
    FILISTINE YARDIM,Nerde çeçenler,nerde gözü pek yahudi öldürmeye susamış islamın minaresi,silah savaşçılari.
    Cevapla
  • Murtaza Hepgül 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi öldürmeye değil, siyonist öldürmeye olacak.
    Cevapla
  • İslam 1 hafta önce Şikayet Et
    KURAN CUMA SURESİ 6/7 ; "--- De ki: “Ey yahudiler! İnsanlar içinde yalnızca kendinizin Allah’ın dostları olduğunu sanıyorsanız ve bu iddianızda samimi iseniz, HAYDİ ÖLÜMÜ ARZU EDİN DE GÖRELİM!”Oysa onlar işledikleri günahlar yüzünden ölümü asla istemezler. Allah ise, o zâlimleri çok iyi bilmektedir. KENDİSİNDEN KAÇIP DURDUĞUNUZ ÖLÜM VAR YA, SONUNDA O, MUTLAKA GELİP SİZİ BULACAKTIR.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    La Galibe İllallah!
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    KUR'AN TUR SURESİ 45-49 ; " --- Artık dehşete kapılacakları gün ile yüzyüze gelinceye kadar onları kendi halleriyle baş başa bırak. "KURDUKLARI PLANLAR O GÜN KENDİLERİNE HİÇBİR YARAR SAĞLAMAYACAK ve KENDİLERİNE YARDIM EDEN DE OLMAYACAK!" Sen rabbinin hükmünü SABIRLA BEKLE....."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Galatasaray - Fenerbahçe! Muhtemel 11'ler