Çin'de sanal sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Çin yönetimi, gençlerin oyun bağımlılığını engellemek için yeni yasaklamalar getirdi. Yeni yasağa göre Çinli oyuncular, akşam 10'dan sonra veya günde 90 dakikadan fazla oyun oynayamayacak.

Çin'de sanal sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
Çin'de sanal sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
GİRİŞ 07.11.2019 15:19 GÜNCELLEME 07.11.2019 16:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin'de çocukları oyun bağımlılığından korumak için alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Salı günü yürürlüğe giren yeni bir kanun, 18 yaşın altındaki gençlerin günde 90 dakikadan daha uzun süre veya 08:00-22:00 saatleri dışında oyunları oynamalarını yasaklayan sınırlamalar getirdi.

 

 

HAFTASONU EN FAZLA 3 SAAT

New York Times'ın haberine göre, Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi hafta başında oyun bağımlılığı, miyopluk ve "toplumun geniş bir kesiminde kötü akademik performans" gibi sorunları ele almayı amaçlayan yeni değişiklikleri duyurdu. Kanuna göre oyun oynama saatlerine gelen sınırlama haftada 7 gün, 90 dakikalık oyun süresine gelen sınırlama ise Pazartesi-Cuma günleri arasında geçerli. Hafta sonları, çocuklara günde en fazla 3 saat izin verilecek. Ayrıca çevrimiçi oyun hesaplarına gerçek adlarını ve kimliklerini kullanarak kaydolmaları gerekecek.

 

 

OYUN ENDÜSTRİSİNE SINIRLAMA

Oyun oynama sürelerine kontrol getiren sınırlamalara ek olarak, DLC ve mikro ödemelere harcanan paralar için de yeni önlemler alındı. Çinli oyuncuların harcamaları ayda 28 ile 57 dolar arasında bir miktarla sınırlandırılacak ve kullanıcıların yaşına bağlı olarak belirlenen eşyalara harcamalar yapılabilecek. Yasaklamalar çok ani ve sert olarak yorumlansa da, sektör sınırlamaların geleceğini biliyordu. Birçok oyun ve sağlayıcı zaten Çin pazarında bu tarz benzer kısıtlamalar sağlıyor.

Yeni kanunla hükümet, yıllık 33 milyar dolardan fazla gelir elde eden ve yüz milyonlarca kullanıcıyı barındıran Çin'in çevrimiçi oyun endüstrisini dizginlenmeye çalışıyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bizde yapsak iyi olur çünkü akıllar beyinler gidiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama