Putin özel kararname çıkartıp genç kadını affetti

Kremlin basın servisinden yapılan açıklaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da uyuşturucu bulundurma suçundan hüküm giyen İsrailli genç kadın Naama Issachar’ı affetti.

Putin özel kararname çıkartıp genç kadını affetti
Putin özel kararname çıkartıp genç kadını affetti
GİRİŞ 30.01.2020 08:38 GÜNCELLEME 30.01.2020 08:50
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı af kararnamesinde şu ifadeler yer aldı: "İnsanlık ilkeleri esasına dayanarak, 11 Ekim 2019 yılında Moskova Bölgesi Himki Şehir Mahkamesi tarafından hapis cezasına çaptırılan 1993 doğumlu Naama Issachar’ın af edilmesi ve kalan cezasının kaldırılmasına karar veriyorum."

 

Daha önce Issachar’ın avukatları müvekkillerinin Rusya Devlet Başkanı Putin’den affedilmeyi istediğini belirtmişti. Moskova Bölgesi Af Komisyonu, Issachar’a af yasasının uygulanmasında bir sakınca olmadığını kaydetmişti.

Nisan 2019’da Moskova’daki Şeremetyevo Havalima’nında gözaltına alınan 25 yaşındaki Issachar’ın çantasında 10 gram uyuşturucu bulunmuştu.

 

Aynı zamanda ABD vatandaşlığı olan Issachar hakkında uyuşturucu bulundurmak ve kaçakçılığını yapmak suçlamalarıyla 7.5 yıl hapis cezası kararı verilmişti.

NETANYAHU'DAN PUTİN'E TEŞEKKÜR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Naama Issahar'ın affedilmesinden dolayı Putin’e teşekkür etti. Netanyahu "Arkadaşım Başkan Putin’e Naama Issahar'i affettiği için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, perşembe günü Putin ile biraraya geleceklerini ve Yüzyılın Anlaşması ve bölgedeki son gelişmeleri ele alacaklarını da sözlerine ekledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Naama Issahar'ı affetme kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek Putin ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki temasların rolüne dikkat çekti.

Katz açıklamasında, "Rusya Devlet Başkanı Putin'in Naama Issahar'ı affetmek için imzaladığı kararnameyi memnuniyetle karşılıyorum. Tüm İsrail halkı gibi, Issahar'ı ailesi adına, özellikle de Naama'nın annesi Yaffe adına mutluyum. Naama'nın eve döneceğine sevindim" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 76
  • Sömürgeci haçlı. 4 yıl önce Şikayet Et
    Helak olasın rusya amerika israil ingiltere.
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi putin. İsrail'in adamı olduğunu kanıtladı.
    Cevapla
  • osmanlı iskenderun 4 yıl önce Şikayet Et
    muhtemelen mossad elemanı..
    Cevapla
  • Berzah_ 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin yahudi asıllı çıkarsa hiç şaşırmam,neden af etsin,sebep ne 7.5 yıl ceza almış,o zaman aynı suçtan hüküm giymiş tüm mahkumları affet
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesinin çıkarları için yapiyor
    Cevapla
  • Isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler her zaman birbirini tutmuştur. Onun için o kişi yahudi ise nerede olursa olsun birbirine yardım ederler.
    Cevapla
  • yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Karşılığında oradaki bir mülk rus devletine verilmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı