Hindistan, Boeing'den 4 deniz karakol uçağı alacak

Hindistan, ABD havacılık şirketi Boeing'den toplamda 1 milyar dolara mal olacak. 4 denizaltısavar hava muharebe aracı daha satın alacak.

Hindistan, Boeing'den 4 deniz karakol uçağı alacak
Hindistan, Boeing'den 4 deniz karakol uçağı alacak
GİRİŞ 18.03.2020 18:42 GÜNCELLEME 18.03.2020 18:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

The Hindu gazetesinin haberine göre, teslimatı 2022 yılına kadar tamamalanacak muharebe araçları, toplamda 1 milyar dolara mal olacak.

Hindistan Deniz Kuvvetleri kaynaklarına dayandırılan haberde, hava araçlarının daha önce Boeing'den satın alınan 8 deniz keşif ve denizaltısavar uçakları destekleyen donanımda olacağı ve araçlar arasında şifreli haberleşme sistemleri kurulmasının planlandığı belirtildi.

Haberde yeni araçların,  ABD ile  Eylül 2018'de imzalanan İletişim Uyumluluğu ve Güvenlik Anlaşmasına uygun olarak temin edileceği bildirildi.

HİNDİSTAN İÇİN ÖZEL GELİŞTİRİLDİ

Habere göre, Boeing'in P-8 uçaklarının Hindistan için geliştirilmiş bir versiyonu olan P-8I'ler, düşman denizaltılarına ve gemilerine karşı etkili olmanın yanında istihbarat, izleme ve keşif görevleri için de kullanılabilecek.

HİNT OKYANUSU İÇİN STRATEJİK HAMLE

Boeing Hindistan'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Uçak, Hint Deniz Kuvvetlerine stratejik önemdeki Hint Okyanusu bölgesinde önemli bir avantaj sağlayacak. Sipariş edilen 12 uçaktan 8'ini halihazırda envanterine katan Hint donanması dünyanın en büyük ikinci P-8 filosuna sahip durumda. 4 uçağın da 2020'te teslim edilmesi planlanıyor." ifadesine yer verildi.

Hindistan 2009 yılında yaptığı anlaşmayla Boeing'den 8 adet P-8I uzun menzilli deniz keşif ve denizaltısavar uçakları satın almıştı. Ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde konuşlandırılan uçaklar için 2,2 milyar dolar ödenmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Küfür bir
    Cevapla
  • Kanunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu denizaltı batiracak silahlar üretiyoruz Pakistan kardeşim merak etmeyin
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    2 sene sonra alsaydın bu krizde uçaksavar alıp ne yapacaksın. 1 savaş olunca batıracak kardeşlerimiz var. Hem boingden de iflas bekliyoruz abd devletiyle beraber. Virüs 1az daha abd de yayılsa sağlık çökse ve adam başı virüs tedavisi 5 6bin dolardan bahsediyorlar orda, buda halkı galeyana getirecepe benziyor hatta en etkili sebep amerikada asyalılarla abdliler arasında çıkacak 1 savaş bekliyoruz sen kalkıp 1milyar$ yardım yapıyorsun. Sebep keşmirde olanlar için sessiz kalması bmde desteklemesimi yoksa.
    Cevapla
  • buyo 4 yıl önce Şikayet Et
    neden muslumanlara eziyet ettigi b
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı