Fransa 75 yıldır böylesini görmedi! Ekonomi tepetaklak oldu

Avrupa'da koronavirüs krizini en fazla yaşayan ülkelerden olan Fransa'da salgın nedeniyle ekonomi yılın ilk üç ayında yüzde 6 geriledi. Bu durum 1945'ten bu yana en kötü performans oldu.

Fransa 75 yıldır böylesini görmedi! Ekonomi tepetaklak oldu
Fransa 75 yıldır böylesini görmedi! Ekonomi tepetaklak oldu
GİRİŞ 08.04.2020 21:41 GÜNCELLEME 08.04.2020 21:41
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Fransa Merkez Bankası, Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yılın ilk 3 ayında yüzde 6 gerilediğini açıkladı. Bunun 1945'ten bu yana Fransız ekonomisinin en kötü üç aylık performans olduğu belirtildi.

MART AYININ 2. YARISINDA YÜZDE 32 DÜŞÜŞ YAŞANDI

Mart ayının son 15 gününde ekonomik aktivitelerde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 düşüş yaşandığı kaydedildi. Merkez Bankası, ülkede alınan Kovid-19 tedbirlerinin GSYH'nin her 15 günde bir yüzde 1,5 gerilemesine neden olacağı tahmininde bulundu.

FRANSA BASINI EKONOMİNİN DURGUNLUĞA GİRDİĞİNİ BELİRTTİ

Fransız basınındaki haberlere göre, bu ekonomik küçülmeyle ülke ekonomik durgunluğa girmiş oldu. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, iki gün önce yaptığı açıklamada, ülkenin, Kovid-19 nedeniyle bu yıl 1945'ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğu yaşayabileceğini belirtmişti.

YORUMLAR 74
  • gurbetci kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben profesyonel soferim tir trailer tanker ve uzun mesafe otobus kullaniyorum. su an hafta da 2 gune dustu isim gida meyve ve zepze tasiyorum diger mgunlermevdeyim trafik cezalari oyle yuksek ki gitmiyorum fransaya, belcikaya bu iki ulke haric her yere giderim su an almanyadaki marketlere gidatasiyorum,hollandadan.fransiz ve belcika polisleri insanin cigerini sokuyorlar Allh isini bilir etme bulma dunyasi.HalkinAllah yardimcisi olsun
    Cevapla
  • doğru sözlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu, her fırsatta ülkemizin gelişmesine karşı çıkıyordunuz, güvenilir değil, avrupa birliğine almayalım diyordunuz. Zaten biz de istemiyoruz avrupa birliğini. Haliniz ortada işte, nasıl dağıldınız. Şimdi sizin kredi notunuzu kim belirleyecek. Acaba virüs size soykırım mı yaptı ne.
    Cevapla
  • Kor ona 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bir daha gelme yıkmak için müslüman ülkelerine.
    Cevapla
  • Egeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yoldan çıkmış insanlığa, virüs orduları saldıyor, apaçık ortada herşey alim olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın sopası yok beter olsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu