KKTC'de mutlu son! Koronavirüs kabusu resmen sona erdi

Koronavirüsle mücadelede tüm dünya büyük bir sınav verirken, KKTC erken aldığı sert önlemler ve Türkiye’nin yardımlarıyla virüsü dizginlemeyi başardı. KKTC, az önce 0 yeni koronavirüs vakası ve 0 yeni ölüm raporladı.

KKTC'de mutlu son! Koronavirüs kabusu resmen sona erdi
KKTC'de mutlu son! Koronavirüs kabusu resmen sona erdi
GİRİŞ 23.04.2020 20:42 GÜNCELLEME 23.04.2020 21:04
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

KKTC’de ilk vaka Mart başında 32 kişilik bir Alman turist kafilesinde çıktı, önce turistler, ardından Kıbrıslı Türkler arasında vakalar hızla arttı. Bunun üzerine hükümet sert önlemler uygulamaya başladı. İlk vakaların görüldüğü kafile başta olmak üzere Ada’da bulunan 815 Alman turist kaldıkları 3 otelde karantinaya alındı. 10 Mart’ta okullar, 3 gün sonrasında kısmi sokağa çıkma yasağıyla işyerleri kapatıldı. Sadece marketler ve eczaneler açık kaldı. Limanlar ve sınırlar kontrol altına alınırken, panik yerini sakinliğe bıraktı.

 

 

KKTC, bugün 0 yeni koronavirüs vakası ve 0 yeni ölüm raporladı.

YENİ VAKA YOK

 

Bir sonraki adım ise kısmi sokağa çıkma yasağının, geceleri tam sokağa çıkma yasağıyla genişletilmesi oldu. İlk vakanın görülmesinden bugüne bir buçuk ay geçti, vaka sayıları azaldı, son günlerde ‘sıfır vaka’ başarısı elde edildi. Ülkede bugüne kadar tespit edilen 108 vakadan, 2’si Alman turist 4 hasta hayatını kaybetti. 87 hasta iyileşerek taburcu olurken, hafif semptomlu 17 kişinin tedavisine devam ediliyor.

SERT TEDBİRLER

- Virüsün dizginlenmesinde KKTC nüfusunun az (350 bin) ve yerleşimin dağınık olması ile toplu ulaşımın olmaması, Türkiye’den gelen tavsiyeler ve tıbbi malzeme desteği büyük avantaj sağladı.

- Halk yasaklara uydu, evine kapandı. Sosyal mesafe korundu ve maske takmak gibi koruyucu önlemlere uyuldu.

- KKTC Sağlık Bakanlığı, polisin de desteğiyle ‘filyasyon’ adı verilen pozitif vakaların temaslılarını hızla buldu, belirlenen yeni vakalar ve çevreleri hemen karantinaya alındı.

- KKTC üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin büyük bölümü Türkiye’ye dönerken, Ada’da üslenen askeri birlikler de çok sıkı önlemler uyguladı.

YORUMLAR 38
  • Evren yūksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya ,,öyle zannet sen,,biz görmūyoz sanki aylle boyu mangal partilerini yada 1500 liraya tenezūl eden açgözlūler,,hani şu kūltūrlū insanlar...
    Cevapla
  • Ahnet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel
    Cevapla
  • Goksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın ekonomisi Türkiye’ye bağlı, sokağa çıkma yasağı onların hiçbir şeyini etkilemeyecek çünkü maaşları Türkiye’den ödeniyor neredeyse. Küçük yer olunca da önlemi almak daha basit
    Cevapla
  • Tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya öyle haklısın burada sadece devlet memurları yaşıyor zaten 1.5 aydırr maaş almıyoruz özel sektör çalışanıyız.Oradan bilmeden konuşmak ne güzel değil mi?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıslılar kültürlü insanlardır,kurallara uyuyorlar ve hurafelere inanmıyorlar..deneyin ....
    Cevapla
  • Kemal Özer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki son iki günlük sayılarda çok olumlu ibre aşağıya dönmüş gibi bu haberle birlikte değerlendirildiğinde ümitlenmemiz gerek.
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah saklamıyorlardır nede olsa cumhurbaşkanları güvenilmeyecek birisi
    Cevapla
  • Tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle birşey olamaz burası küçük yer Girneden biri öksürse Dip karpazdam duyulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü