Hükûmetler, ölüm rakamlarını gizliyor

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) Direktörü Andrea Ammon "Avrupa'daki hükûmetler tarafından yayınlanan ölüm rakamları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Hükûmetler, ölüm rakamlarını gizliyor
Hükûmetler, ölüm rakamlarını gizliyor
GİRİŞ 05.05.2020 08:44 GÜNCELLEME 05.05.2020 08:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa'da yeni tip koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının gizlendiği iddia edildi. Avrupa Parlamentosundaki Çevre Komitesinde milletvekillerine seslenen Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) Direktörü Andrea Ammon, ülkelerin sosyal mesafe tedbirleri ve "evde kalma" politikaları sayesinde son 14 günde virüsün bulaşma oranının yüzde 45 düştüğünü bildirdi. Ammon, bakım ve huzurevlerinde durumun ciddiyetini koruduğuna işaret ederek "Avrupa'daki ölümlerin yüzde 50'den fazlası bakım evlerinde gerçekleşti" açıklamasında bulundu.

 

 

MASKE İLAVE KORUMA ARACI

Maske kullanımının etkilerine de değinen Ammon "Maske sadece ilave bir koruma aracı olabilir. Tam olarak virüsü önleme açısından ne kadar aktif bir rol oynadığını henüz bilmiyoruz" dedi. Ammon, Avrupa'daki hükûmetler tarafından yayınlanan ölüm rakamlarının da tam gerçeği yansıtmadığına dikkati çekerek "ECDC'nin bu rakamlara ilişkin güveni düşük" diye konuştu. Virüsün kısa süre içinde yok olmayacağına işaret eden Ammon, bunun için hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR 7
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada mahallemizde yaşlı komşu 45 gündür ne sokak nede balkona çktı çocuklsrı bile eve almadı kende ve karısı adam corondan öldü karısında corona yok hadi şimdi bunu bir açıklasın .Resete basan insan olmayan Devletler insanlığı kontrol etmek istiyor çin en güzel dağılım merkeziydi yaptılar maske kimseyi kurtarmıyacak bu kesin evde kalmakta öyle istediklerimi öldürecekler buna inanmayan Yaşayatak anlayacak
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be bir biz saklamıyoruz, acaip şeffafız, mükemmeliz!
    Cevapla
  • Taipen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sırf avrupa değil tüm dünya gizliyor.bu hastalık uzun süre devam edecek gibi görünüyor. DSÖ birşeyler biliyor ama muammalı konuşuyor.her konuşmasının altında bir sonuç var.sözleri dikkatli okumak lazım.
    Cevapla
  • oraloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme.: Yalan dolan yanlış bilgi. haramdır. ehhh bunlarda iman ehli olmadığına göre. yapabilirler. benden söylemesi. müşahade yakin ehli.
    Cevapla
  • Asil TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Deprem konusunda olduğu gibi virüs konusunda da her yer şarlatan ve felaket tellalı dolu. ne kadar meraklı herkes ünlü olmaya. Yok şöyle sürecekmiş yok böyle olacakmış? şarlatansınız bilim adamı falan değil. olayın bir boyutunu inceleyerek 360 derece yorum yapıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı