DSÖ'nün uyarılarına rağmen Rusya'da normalleşme sürüyor

Dünyada en fazla vaka sayısına sahip ülkelerden biri olan Rusya'da uzmanlar enfeksiyon oranının yüksekliği konusunda uyarıyor. Rus yetkililerse salgında zirvenin geçildiğini söylerken, normalleşme için de adımlar atmaya devam ediyor. Moskova'da alışveriş merkezleri yeniden açıldı. Dünya Sağlık Örgütü, ülkede vakaların hala arttığı uyarısında bulundu.

DSÖ'nün uyarılarına rağmen Rusya'da normalleşme sürüyor
DSÖ'nün uyarılarına rağmen Rusya'da normalleşme sürüyor
GİRİŞ 02.06.2020 16:03 GÜNCELLEME 02.06.2020 16:03

Ülkede Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 8 bin 863 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısı 423 bin 741'e ulaştı. Son 24 saatte ölü sayısı 182 artarak 5 bin 37’ye, iyileşen sayısı 11 bin 108 artarak 186 bin 985'e yükseldi.

Rusya'da yüksek vaka ve ölüm oranlarına rağmen normalleşme adımları kesintisiz atılıyor. Başkent Moskova'da tedbirlerin gevşetilmesinde ikinci aşamaya geçilirken,
Alışveriş merkezleri, perakende satış yapan işletmeler, kuru temizlemeci, ayakkabı ve giyim tamir atölyeleri tekrar hizmete girdi. Ülkede her gün sabah saat 05.00’dan 09.00’a kadar açık havada spor yapmasına da izin çıkarıldı.

PUTİN 2024'TE YENİDEN ADAY OLABİLİR

Moskova'da yaşayanlar haftanın 3 günü saat 09.00’dan 21.00’a kadar yaşadıkları adreslerin 2 kilometre civarında açık havada gezebilecek. 30 Mart’ta başlayan sokağa çıkma yasağı Moskova’da 14 Haziran’a kadar uzatılmıştı. 22 Nisan'da düzenlenmesi ertelenen anayasa değişikliği referandumunun da 1 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. Anayasa değişikliğinin Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2024'te yeniden aday olmasına imkan sağlayacağı belirtiliyor.

Ülkede normalleşme için adımlar atılırken Rus yetkililerin salgının zirve noktasını geçtiği yönündeki açıklamalarının doğruluğunu sorgulayanlar var. Dünya Sağlik Örgütü de Rusya'da vakaların hala arttığı uyarısında bulundu.

Moskova'da karantinada olan virüs hastalarının evlerinden çıkmalarını engellemek için devreye sokulan dijital kontrol sistemi de tartışma konusu haline geldi.
Cep telefonlarına yüklenen uygulamanın evlerinden çıkanlara da para cezası kestiği yönünde şikayetler olduğu öğrenildi.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar