Hindistan'da yıldırım olayları nedeniyle 116 kişi öldü: Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı

Hindistan'da ülkenin farklı bölgelerinde görülen sağanak yağışlar sırasında düşen yıldırımlar nedeniyle en az 116 kişi yaşamını yitirdi.

Hindistan'da yıldırım olayları nedeniyle 116 kişi öldü: Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı
Hindistan'da yıldırım olayları nedeniyle 116 kişi öldü: Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı
GİRİŞ 26.06.2020 11:34 GÜNCELLEME 26.06.2020 11:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hindistan’ın farklı bölgelerinde gök görültülü sağanak yağışları sırasında yıldırımların isabet etmesi sonucu 116 kişi hayatını kaybetti. India Today gazetesinin haberine göre Bihar eyaleti yerel hükümeti, eyaletin farklı bölgelerinde gök gürültülü sağanakla düşen yıldırımlar nedeniyle 92 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

 

Ayrıca Uttar Pradesh eyaleti yerel hükümeti, yıldırımların isabeti etmesi sonucu 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişi yaralandığını açıkladı. Sağanağın etkisiyle bölgede çok sayıda bina da hasar gördü. Öte Başbakan Narendra Modi, ölenlerin ailelerine taziyelerini sundu.

GEÇEN SENE 39 KİŞİ CAN VERMİŞTİ

Bihar eyaletinde, Temmuz 2019'da şiddetli yağışlar sırasında düşen yıldırımlar 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Güney Asya'da haziran-eylül döneminde etkili muson yağışları, her yıl büyük çaplı doğal afet ve kazalara yol açıyor. Hindistan'da her yıl 2 bin civarı kişi yıldırım çarpmaları sonucu hayatını kaybediyor.

 

 

DIŞİŞLERİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'da yıldırım çarpması sonucu 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hindistan´ın Uttar Pradesh ve Bihar eyaletlerinde meydana gelen yıldırım çarpmaları sonucu 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Felakette hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Hindistan halkı ile hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • SeRDaR 3 yıl önce Şikayet Et
    katledilen müslümanlara Allah tan rahmet diliyorum.Allah'ın laneti zalimlerinn üzerine olsun...
    Cevapla
  • İsminiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika HAARP İKLİM KONTROL VE DEPREM GEMİSİ 2 AYDIR ÇANAKKALE AÇIKLARINDA, GELDİ GELELİ DEPREM, MEVSİMSİZ YAĞIŞ VE FIRTINA !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü
Altın fiyatlarında sert yükseliş