Türkiye ile ilgili dikkat çeken İsrail açıklaması!

İsrail ile ilişkileri normalleştirme fikrinin Arap dünyasını kontrol altına almak amacıyla ortaya atıldığını belirten Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Türkiye'nin, sunduğu siyasi İslam modeliyle, demokrasi, ticaret ve sanayideki gücüyle İsrail'i korkutmaya başladığını ifade etti.

Türkiye ile ilgili dikkat çeken İsrail açıklaması!
Türkiye ile ilgili dikkat çeken İsrail açıklaması!
GİRİŞ 30.08.2020 09:52 GÜNCELLEME 30.08.2020 09:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fas'ta koalisyonun ana ortağına bağlı Adalet ve Kalkınma Gençliği grubunun Facebook hesabı üzerinden gerçekleştirdiği buluşmada Meşal, son gelişmeler ışığında Filistin meselesini değerlendirdi.

İsrail'in kuruluş aşamasındayken coğrafi olarak sınırlarını genişletme stratejisi izlediğini ve bu amaçla da Mısır, Suriye, Lübnan ve Ürdün'ün bir kısmını işgal ettiğini belirten Meşal şunları kaydetti:

"1973 Arap-İsrail Savaşı, İsrail ordusunun Mısır tarafından yenilmesi, Filistin devriminin başlaması ve Arap dünyasının uyanışından sonra düşman (İsrail) stratejisini değiştirdi ve müzakereye yöneldi. 1978 Camp David Sözleşmesi ile Mısır'ı etkisiz hale getirmeyi başardı. Bunun sonrasında da Arap dünyasını kontrol altına alabilmek için normalleşme fikri ortaya atıldı."

İsrail'in son yıllarda, bölgesel ve uluslararası düzlemde yaşanan değişimlerden istifade ederek yeni bir politika izlediğini belirten Meşal, İsrail ile ilişkileri normalleştirme çalışmalarının Tel Aviv yönetimi dışında kimseye fayda sağlamadığına işaret etti.

Güçlerini ve nüfuzlarını büyük ölçüde kaybeden Arap ülkelerinin aksine İslam dünyasındaki bazı ülkelerin bugün küresel değişimler üzerinde etkili olduğunu vurgulayan Meşal, "Türkiye'nin, sunduğu siyasi İslam modeliyle, demokrasi, ticaret ve sanayideki gücüyle İsrail'i korkutmaya başladığını" ifade etti.

İsrail ile ABD yönetiminin Yüzyılın Anlaşması planının Araplar ve Filistin tarafından memnuniyetle karşılanmasını ve böylelikle hayata geçirilmesini umut ettiğini dile getiren Meşal, hiçbir Filistinlinin bu tür anlaşmaları kabul etmeyeceğini vurguladı ve bu bağlamda Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanması için çalışmalar olduğunu belirtti.

YORUMLAR 9
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütü israil diye açıklarsanız iyi olur
    Cevapla
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Çıbanın başı israil zaten
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin tek cikar yolu dogu Asya türk milletleri ve Rusya yayla iyi isler gelisdirmesi olur ancak baska care yok ister seniz bizi arap milleti halki satmaz deyin durum vahim is halka bakmiyor idari makamlar kimin elindeyse onlarin dedigi oluyor gerisi fasa fiso
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende aksine türkiye Israel anlasin diyorum aksine cikarlari icin iyce gücleninceye kadar, Sunu unutmayinki türkiye Gizli servisleri her nekadar Kabul etmesekte mosad tarafindan zamaninda calisdirildi,yani bir Arap Israel Anlasa biliyorsa biz niye anlasmayalim yerterki onlari kontrol Altinda Tuta denkleye biliyorsak, yoksa demedi demeyin Israel butün arap ülkeleriyle anlasdimi merak etmeyin top yekün onlarda bize karsi adim atmakdan eksik olmazlar,
    Cevapla
  • Kırlıoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ki İsrail hayranlarını ve yandaşlarını ne yapacağız o zaman
    Cevapla
  • Karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok. Doğru olanı yap Allah tan bekle gerisini. Senin dediğin gibi yaşamaktansa akıllı bir şekilde tavşzsin olarak istikameti düz tutmalıyız,
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    tadını çıkar somon bunlar iyi günlerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!