Maske takmayanlara şaşırtan ceza

Endonezya’nın Doğu Cava bölgesinde maske takmayı reddeden kişilere ceza olarak koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenler için mezar kazdırıldı.

Maske takmayanlara şaşırtan ceza
Maske takmayanlara şaşırtan ceza
GİRİŞ 14.09.2020 16:25 GÜNCELLEME 14.09.2020 16:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Endonezya’nın Doğu Cava bölgesinde maske takmayanlara ilginç ceza verilmesi ülkede şaşkınlık yarattı. Cava bölgesinde maske takmayı reddeden 8 kişiye ceza olarak koronavirüsten hayatını kaybedenler için Ngabetan köyündeki mezar kazdırıldı. Ceza alan kişilerin, cenaze törenlerine katılmadığı sadece mezar kazmakla görevlendirildiği ifade edildi.

"BAŞKA ŞANSIMIZ KALMADI"

Yerel medyaya konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı John Suyono’nun “Şu anda sadece 3 mezar kazıcısı var, bu yüzden ben de bu kişileri mezar kazıcılarıyla birlikte çalıştırabilirim diye düşündüm. Umarım bu daha fazla ihlallerin yaşanmasında caydırıcı bir etken olabilir. Başka şansımız kalmadı” dedi. Yeni önlemleri ihlal eden bölge sakinleri, yasa gereği para cezasına çarptırılıyor ya da kamu hizmeti cezası alıyor.

ENDONEZYA’DA SON DURUM

Endonezya’da koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 8 bin 841 kişi hayatını kaybederken; ülkede toplamda 221 bin 523 kişinin enfekte olduğu ve bunların arasından 158 bin 405 kişinin iyileştiği açıklandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • reis3453 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskenin koruduga dair tek bir bilimsel Rapor yokken hatta Maske Kutularının üzerinde virüse karşı koruma saglamaz yazarken açık havada maske takma zorlaması çok Büyük bir hatadır.! Ayrışma yaratır toplumda maskeli maskesizler diye Halbuki biz aynı vatanda yaşayan müslüman kardeş bir Milletiz. Maske Kapalı kalabalık ortamlarda takılsın kuralına göre daha uygun anlamlı mantıklı olur hem denetimide kolay olur.
    Cevapla
  • Ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok güzel vi uygulama. Biz yapsak demokrasi, adalet, yolsuzluk, uuuuu bir sürü şey bağırır yine kendini bilmazler
    Cevapla
  • berkan 3 yıl önce Şikayet Et
    bos caddedede takacan kardesin sagligin icin toz zerrecigi bile havada saatlerce kalabilirken ruzgarda bi oradan bi oraya gidebilirken "milimetrenin milyonda biri" kucuklukte virusle mucadele veriyor dunya sakamisiniz yau
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel Bi uygulama
    Cevapla
  • çağdaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Birşey var, klimalı odalarda oturup sıcakta dışarda çalışanlara maske takmıyor diye laf söyleyenler hiç şık değil yaptığınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı