İran'dan Netanyahu'ya sert tepki: Yalan söylüyor!

İran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Tahran yönetiminin birkaç ay içinde iki nükleer bomba için yeterli zenginleştirilmiş uranyuma sahip olacağı" yönündeki iddiasına tepki gösterdi.

İran'dan Netanyahu'ya sert tepki: Yalan söylüyor!
İran'dan Netanyahu'ya sert tepki: Yalan söylüyor!
GİRİŞ 30.09.2020 23:54 GÜNCELLEME 30.09.2020 23:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'na video mesajla yaptığı konuşmayı eleştirdi.

İsrailli yöneticilerin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını önlemek için Netanyahu'nun dünya kamuoyunu aldatmaya çalıştığını savunan Hatibzade, "Netanyahu, BM kürsüsünü kullanarak yalanlarını sürdürüyor. Karşı karşıya olduğumuz komplo, bu rejimin (İsrail'in) sahte bilgiler yayan biriminin yeni bir uydurmasıdır." ifadelerini kullandı. 

Netanyahu, BM 75. Genel Kurulu'nda İran'ın P5+1 ülkeleriyle 2015'te imzaladığı nükleer anlaşmanın şartlarını ihlal ettiğini öne sürerek, "Bu ihlaller nedeniyle İran birkaç ay içinde iki nükleer bomba için yeterli zenginleştirilmiş uranyuma sahip olacak. İran'ın nükleer silaha sahip olmak istediği konusunda şüphe yok." demişti.

YORUMLAR 11
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Los Angeles de el ele geziyorsunuz ama, birakin bu sovu. Türkiyeye mesaj veriyorlar, "sözde"..
    Cevapla
  • sakaryalı 3 yıl önce Şikayet Et
    inş... azarbaycan ermenistan ile iran ın arasındaki sınırı ele geçirir iran çok tehlikeli ermenistana her türlü yardımı yapar kendisinin de güney azarbaycan korkusu var inş... korktuğu başına gelir
    Cevapla
  • Tespit 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan iran twetterde gördük hala vidi vidi hemide ayni mezhebde olan bir devlet sizin ne ne karaktersiz devlet oldugunuz belki oldu
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekisine , birakin yesinler birbirlerini .
    Cevapla
  • Salihoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin en büyük dostu İRAN dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto