Kathimerini: Türkiye S-400'leri aktif edip bize karşı ilk kez kullandı, ABD alarma geçti

Yunan Kathimerini'nin iddiasına göre; Türkiye, 27 Ağustos'ta Kıbrıs Adası açıklarında yapılan ve Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve Fransa'nın katıldığı bir tatbikatta, Yunan F-16'ları tespit etmek için S-400 hava savunma sistemlerini aktif etti. VOA'ya konuşan Pentagon yetkilisi ise, ellerinde, Türkiye'nin S-400'leri etkinleştirdiğine dair raporların doğruluğunu kanıtlayacak bir bilgi olmadığını belirtti.

Kathimerini: Türkiye S-400'leri aktif edip bize karşı ilk kez kullandı, ABD alarma geçti
Kathimerini: Türkiye S-400'leri aktif edip bize karşı ilk kez kullandı, ABD alarma geçti
GİRİŞ 06.10.2020 05:47 GÜNCELLEME 06.10.2020 16:22
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Rusya'dan alınan S-400'lerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Yunan basınından Kathimerini Gazetesinin özel haberine göre Türkiye; S-400'leri aktif ederek Yunanistan'a karşı kullandı. İddiaya göre Ankara; 27 Ağustos'ta Kıbrıs Adası açıklarında yapılan ve Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya ve Fransa'nın katıldığı Eunomia tatbikatında, Yunan F-16'larını tespit etmek için S-400 hava savunma sistemlerini aktif etti.

 

RUM YÖNETİMİ ŞİKAYET ETTİ, ABD ALARMA GEÇTİ

 

Bu hadiseyi fark eden Güney Kıbrıs, alarma geçti ve durumu Washington'a bildirdi. Doğu Akdeniz'de yaşanan bu gelişme sonrası ABD Dışişileri Bakanı bölgeye gelerek, önce 12 Eylül'de Güney Kıbrıs'a sonra 27-29 Eylül'de Yunanistan'a ziyaretler gerçekleştirdi. Voice of America'ya konuşan bir Pentagon yetkilisi ise, ellerinde, Türkiye'nin S-400'leri etkinleştirdiğine dair raporların doğruluğunu kanıtlayacak bir bilgi olmadığını belirtti.

Haberde ayrıca, S-400 sistemlerinin genel bir testinin Karadeniz'de Sinop yakınlarında planlandığı kaydedildi.

TASS: Türk S-400'leri F-16 ve F-4 uçaklarıyla test edildi

BENZER İDDİALAR DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Daha önce de Army Recognation, S-400'lerin ABD yapımı F-22 ve F-35 savaş uçaklarını tespit ettiğini iddia etmişti. Ancak Rus haber ajansı TASS, testlerin Kasım 2019 tarihinde, Türkiye'nin envanterinde yer alan F-4 ve F-16 savaş uçakları üzerinde denendiğini ifade etmişti.

TÜRKİYE S-400'LERİ ETKİNLEŞTİRDİ Mİ?

Rusya'dan alınan hava savunma sisteminin tüm parçaları Ankara'daki Mürted Hava Meydanı'na indirilmişti. Sistemin Nisan 2020'de aktif edeceği belirtilmiş ancak pandemi dolayısıyla erteleme karar alınmıştı. Türkiye'nin S-400'leri resmi olarak etkinleştirdiğine dair bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye ne oluyorda alarma geciyir korkma coni bunlar saldırı füzesi değil.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    O S400 leri sizin icin aldik yani AB ve ABD leri icin düsmanca tavirlariniz yüzünden cok para verip o nu aldik ama ne zaman basiniza düser orasi belli deyil o yani size bagli akilli dururursaniz korkmaniza sebeb yok ama dansöz gibi kivirirsaniz o zaman tehlike canlari caliyor demektir.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkun bizden gavur domuzlar korkun, daha coook korkacaksiniz.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yalancı çoban durumuna düşecek ileride. Bu kadar çok yalan söyleyeni artık kaale almazlar.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz o S 400leri vitrine koymak için almadık zaten artık anlaşıldı ki bunlar S 400 ün gölgesinden korkuyor ,(Bayraktar'ın).ikisi bir arada .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'