Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e Karabağ'da çözüm teklifi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin haftalık grup toplantısında Karapa'daki sorunun çözümüne ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Erdoğan Putin'e "Gelin bu işe son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz" dediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e Karabağ'da çözüm teklifi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e Karabağ'da çözüm teklifi
GİRİŞ 28.10.2020 13:40 GÜNCELLEME 28.10.2020 13:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarında yürüttüğü operasyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grubunda yaptığı toplantıda da gündemindeydi. Erdoğan, bölgedeki krizin çözümü ve barışın sağlanması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "birlikte çalışma" önerisinde bulunduğunu ifade etti.

 

 

"GELİN BU İŞE BİR SON VERELİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmeyi anlatırken, bu işin çözümü için katkı sağlama önerisinde bulunduğunu ifade etti. Erdoğan Putin'le yaptığı görüşmeye ilişkin "Siz Paşinyan'la bu görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle yapayım. Bu işi tatlı bir yere bağlayalım." önerisinde bulunduğunu açıkladı.

 

 

"En son Sayın Putin ile görüştük. Artık bu işe gelin bir son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz. Siz Paşinyan'la bu görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle yapayım. Bu işi tatlı bir yere bağlayalım. Heyetler görüşsün. Ama bir şeye karar verelim, bu işi çözecek miyiz, çözmeyecek miyiz? Biz samimiyiz. Bu adımı atalım. Güzel bir görüşme oldu. Temennim odur ki bunu neticlendiririz. Kırmızı çizgilerimizi de söyledik. Bunlar aşıldığında babamızın oğlu olsa gözümüz görmez. 'Siz Suriye'den Azerbaycan'a yabancı güçler gönderiyorsunuz' diyorlar. Ben de Sayın Başkan'a '2000 civarında PKK/YPG'lileri Ermenistan 600 dolar maaşla orada savaşıyorlar' dedim. 'Benim haberim yok' dedi. Bunun üzerinde durmanız lazım. Buna göre adımlar atmak lazım. Sayın Putin'in PKK/YPG'ye yüz vereceğine ihtimal vermiyorum ama Paşinyan'a söylemesi lazım, gereği yapılır."


"İPE UN SERDİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Minsk grubunun bölgedeki çözüme katkı sağlamaktan uzakta bir konumda olduğuna dikkat çekti:

"İşte Azerbaycan, işte Ermenistan. 30 yıl geçti. Ermenistan Azeri Türklerimizin topraklarını işgal etti. Oradan Azeri kardeşlerimizin kovulmasının üzerinden 30 yıl geçti. Minsk 3'lüsü bu işi çözmedi. İpe un serdiler. Her toplantı, konuştular, dağıldılar şeklinde geçti. Azerbaycan da Azeri Türkü kardeşlerimin hakkını korumak durumunda. Ermeniler saldırdı, Azeriler kendilerini koruyor. Süreç devam ediyor."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Kütahya 3 yıl önce Şikayet Et
    600 dolar aylık bu pkk ya çok valla bunları Ermenistan 1 ay çalıştırmaz bence
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan açık kapı diplomasisi olsun diye böyle söylemiş. O da biliyor Putin'e güvenilmeyeceğini. Şu an Rusya ile Türkiye arasındaki mücadele edilen cephe sayısı 4 oldu DÖRT. Libya, Suriye, Ukrayna ve en son Türkiye'nin açtığı Karabağ...
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin Reisin dedigini yapar. onlar iyi arkadaş. Akili ol Putin.
    Cevapla
  • Duyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reisimiz. Allah sağlıklı, huzurlu, hayırlı ve uzun ömürler versin. Bu millete izzeti yaşatıyorsunuz. Allah razı olsun. Bu devlete ve millete zeval vermesin.
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın bu millete verdiği en büyük nimetlerden biri " Recep Tayyip Erdoğan" dır... ateş çemberinden geçtiğimiz şu zamanda muhalefettin ülkenin başında olduğunu düşünsenize...! (Bir verdiğimiz karşı gelmiş)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!