Ortadoğu uzmanı İngiliz gazeteci Robert Fisk hayatını kaybetti

Ortadoğu ağırlıklı haberleri ile tanınan İngiliz Gazeteci Robert Fisk 74 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz gazeteci felç şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Ortadoğu uzmanı İngiliz gazeteci Robert Fisk hayatını kaybetti
Ortadoğu uzmanı İngiliz gazeteci Robert Fisk hayatını kaybetti
GİRİŞ 02.11.2020 16:11 GÜNCELLEME 02.11.2020 16:11

Irish Times gazetesinde yer alan haberde, Fisk'in Cuma günü felç şüphesiyle kaldırıldığı hastanede Cumartesi hayatını kaybettiği bildirildi.

ORTADOĞU ÜZERİNE ÇALIŞIYORDU

New York Times gazetesi tarafından 2005 yılında "Britanya'nın muhtemelen en meşhur dış haberler muhabiri" olarak tanımlanan Fisk, The Independent için yazmaya devam ediyordu.

Kariyeri boyunca çok sayıda ödüle layık görülen Fisk, gazeteciliğe Sunday Express'te başladı. 1972 ile 1975 yılları arasında The Times'ın Belfast muhabirliğini yaptı.

Daha sonra Beyrut'a taşındı ve Orta Doğu hakkında haberler yapmaya başladı.

PKK SEMPATİZANLIĞI

İngiliz muhabir meslek yaşamı boyunca çalıştığı Ortadoğu uzmanlığı kadar PKK sempatizanlığı ile de tanınıyordu. Fisk, 21 Ağustos 2013'te Şam'ın Doğu Guta beldesinde rejimin kimyasal katliamını Suriyeli muhaliflerin düzenlediğini ve kimyasal silahların Türkiye üzerinden Suriyeli muhaliflere gönderildiğini iddia etmişti.

Fisk'in ilginç en son icraatı ise PKK'ya karşı başlatılan Zeytin Dalı harekatının ilk günlerinde Afrin'e girerek sivillerin hedef alındığı haberini yapması olmuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü