Fransa'da 'kuş gribi' alarmı: 2 milyon ördek itlaf edildi

Fransa koronavirüsün yanında bir de kuş gribi salgınıyla mücadele ediyor. Ülkede yaklaşık 2 milyon ördek, kuş gribi nedeniyle itlaf edildi.

Fransa'da 'kuş gribi' alarmı: 2 milyon ördek itlaf edildi
Fransa'da 'kuş gribi' alarmı: 2 milyon ördek itlaf edildi
GİRİŞ 26.01.2021 10:08 GÜNCELLEME 26.01.2021 11:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gıda ve Tarım Bakanı Julien Denormandie, Fransa’nın güneybatısındaki 8 bölgede kuş gribi vakalarının görüldüğünü açıkladı.

Denormandie,“390’a yakın çiftlikte kuş gribi vakaları tespit edildi. Buna karşı tek bir çözüm var, önleyici itlafa gitmek, yani virüsün yayılmasını önlemek. Bu nedenle yaklaşık 2 milyon ördeği itlaf ettik” dedi.

Virüsün ördekten ördeğe bulaştığını aktaran Denormandie, insana bulaşma riski bulunmaması nedeniyle yumurta, tavuk ve ördek tüketiminde bir sakınca bulunmadığının altını çizdi.

45 BÖLGEDE KARANTİNA

Ülkede kasım başında da göçmen kuşların rotaları üzerindeki yerlere kuş gribi taşıması riski bulunduğu için 45 bölgedeki kümes hayvanlarının karantinaya alınması ya da güvenlik ağıyla korunması zorunlu kılınmıştı. Pazarlarda ise canlı kümes hayvanı satışı ile avcıların av kuşlarını kullanması yasaklanmıştı.

Fransa'nın güneybatısındaki bölgelerde, 2015-2016 ve 2016-2017 kış mevsimlerinde görülen iki kuş gribi salgınında milyonlarca hayvan itlaf edilmişti.

Salgınlar, Fransa’nın ihracat gelirlerinde milyonlarca dolar zarara yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Milletim bekleyin yakında bize "Bütün kuşlarınızı öldürün" emri verecek avrupalı "Medeni" yamyamlar. Bizim tarım bakanı da (Hükümet) avrupa ile yeni bir sayfa açtı ya.. milyonlarca kanatlıyı acımadan katledecek. (Onlarda can yok malum) hem de iki- üç kedi köpek için dünyayı ayağa kaldırıp; teröriste vermediği cezayı kanunla perçinlerken.
    Cevapla
  • aha yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın hayat verdiği hayvanları itlaf edeceğinize kendinizi edin ki insanlık onuru ayağa kalksın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor